Alexandrovovci sa tešia na jesenné turné po slovenských mestách

NETKY.SK • 9 Apríl 2015, 18:13 • 2 min
Alexandrovovci sa tešia na jesenné turné po slovenských mestách

BRATISLAVA – Členovia ruského armádneho súboru Alexandrovovci sa tešia na jesenné turné, v rámci ktorého navštívia osem slovenských miest.

slovakia

left justify in out

Na dnešnej tlačovej konferencii to uviedli sólisti Vadim Ananev a Grigorij Osipov, zástupca riaditeľa a hlavný manažér zoskupenia Michail Maruševskij a harmonikár Dmitrij Zacharov. „Náš kolektív chodí na Slovensko rád. Teší nás, že sa naše vystúpenia ľuďom páčia,“ povedal Maruševskij. „Máme radi ľudí, ktorí tu žijú. Prichádzame sem s veľkou radosťou,“ doplnil Ananev.

 

Alexandrovovci zavítajú v septembri do Košíc a Humenného. V októbri sa zastavia v Poprade, Žiline, Trenčíne, Zvolene, Nitre a Bratislave. Turné 120-členného zboru sa bude konať k 70. výročiu konca druhej svetovej vojny. Návštevníkom a návštevníčkam ponúknu repertoár z vojnového obdobia, tešiť sa môžu aj na legendárnu Kaťušu či Kalinku, ale aj na množstvo ďalších ruských piesní či niekoľko noviniek. Súbor je tiež známy tým, že do programu vždy zaradí aj niektorú z národných či ľudových piesní krajiny, v ktorej aktuálne koncertujú. Na Slovensku už v minulosti odzneli piesne Macejko, Macejko či Na Kráľovej holi. O tom, aké skladby predstavia publiku tentoraz, zatiaľ rokujú. 

 

V Rusku je tiež zvykom, že ak sa členovia súboru dozvedia o vojnovom veteránovi, ktorý by chcel ísť na ich koncert, ale zdravotný stav mu to nedovoľuje, zorganizujú súkromné vystúpenie uňho doma. To, či budú môcť niečo podobné zažiť aj slovenskí vojnoví veteráni, členovia súboru zatiaľ nevedeli potvrdiť. Podľa vlastných slov sa však tomu nebránia. 

 

Hosťami slovenského turné budú Vašo Patejdl, Michal David a Lucie Bílá. Prví dvaja spomínaní interpreti predvedú svoje talenty na úvodnom koncerte, ktorý sa bude konať 29. septembra v košickej Steel aréne. Patejdl vystúpi aj na záver šnúry, v stredu 7. októbra v bratislavskej Slovnaft aréne, kde sa okrem neho predstaví aj Lucie Bílá. Tá už so zoskupením v minulosti spolupracovala, pre Patejdla a Davida to však bude premiéra. 

 

Termíny turné: 
29. septembra - Košice, Steel aréna (hostia: Michal David a Vašo Patejdl) 
30. septembra - Humenné, Zimný štadión 
1. októbra - Poprad, Zimný štadión 
2. októbra - Žilina, DOXXbet aréna 
4. októbra - Trenčín, Zimný štadión 
5. októbra - Zvolen, Zimný štadión 
6. októbra - Nitra, Športová hala Klokočina 
7. októbra - Bratislava, Slovnaft aréna (hostia: Vašo Patejdl a Lucie Bílá) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona