Alexandra Salmanova uznali vinného z výtržníctva, dostal peňažný trest

NETKY.SK • 6 September 2013, 13:29 • 2 min
Alexandra Salmanova uznali vinného z výtržníctva, dostal peňažný trest

BRATISLAVA – Alexandra Salmanova dnes prvostupňový súd uznal vinného z prečinu výtržníctva v prípade streľby spred bratislavského hotela z marca 2011. Okresný súd Bratislava I udelil Alexandrovi Salmanovovi peňažný trest 3 500 eur.

slovakia

left justify in out

Ak tak neurobí, pôjde na pol roka do väzenia, okrem toho mu prepadne použitá pištoľ. Rozsudok nie je právoplatný, pretože obhajca obžalovaného sa hneď odvolal. Prokurátor sa, naopak, možnosti odvolania vzdal.

Samotný Alexander Salmanov si rozsudok nevypočul. Ráno ho síce na pojednávanie eskortovali z väzby, no zakrátko ho mohli strážnici odviesť. Požiadal totiž o konanie v jeho neprítomnosti, čomu sudca vyhovel. Ani prokurátor netrval na tom, aby bol na pojednávaní osobne prítomný. Alexander S. momentálne sedí vo väzbe aj so svojím otcom Sergejom, v apríli ich zadržali policajti a následne obvinili z podplácania. 

V záverečnej reči žiadal prokurátor pre Alexandra Salmanova trest na spodnej hranici sadzby s podmienečným odkladom na jeden rok. Obhajca naopak žiadal, aby ho súd oslobodil, pretože sa síce skutok stal, ale nie je trestným činom, keďže Alexander S. konal v tom čase pod silným rozrušením. 

Sudca po vynesení rozsudku povedal, že súd si musel hlavne vyjasniť, či pri streľbe mercedes cúval smerom k obžalovanému alebo išiel preč. Sudca sa opieral najmä o výpovede nezaujatých svedkov. „Aj keď bol obžalovaný v rozrušení, mohol svoje konanie ovládnuť,“ vyhlásil sudca. 

Na dnešnom pojednávaní prečítali tiež výpoveď svedka udalosti, ktorého sa nepodarilo predvolať ani predviesť. Svedok streľby bol v tom čase šoférom v hoteli Kempinski. Vo výpovedi pred vyšetrovateľom uviedol, že keď išiel preparkovať auto, ktoré zavadzalo inej limuzíne, spozoroval strieborný mercedes, na ktorý strieľal muž v bielej mikine. Muža vraj do tváre nevidel, podľa svedka padli tri rýchle výstrely, pričom strelec bol od mercedesa podľa neho vzdialený asi tri metre. 

Na poslednom pojednávaní, ktoré bolo v máji, vypovedal znalec, ktorý skúmal zbraň, náboje a poškodené koleso mercedesu. Podľa prokurátora sa zistilo, že tri nábojnice nájdené na mieste činu pochádzali z tejto zbrane. 

Alexandovi Salmanovovi hrozil trest šesť mesiacov až tri roky. Podľa obžaloby 14. marca 2011 strieľal pred bratislavským hotelom Kempinski na auto podnikateľa Ľubomíra Somorovského. Otec obžalovaného Sergej S. bol v minulosti obvinený z podvodu, keď údajne bezodplatne získal podiel v spoločnosti AB Kozmetika falošným podpisom podnikateľa Somorovského. Podľa medializovaných informácií mohla streľba súvisieť práve so sporom o spomínanú firmu. 

Rodina Salmanovcov vlastní niekoľko firiem, ktorých predmetom je okrem iného aj výroba alkoholu, prenájom nehnuteľností a výroba kozmetiky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies