Alexander Vučič: Srbsko nepodporí žiadne protiruské opatrenia

NETKY.SK • 1 Apríl 2018, 17:50 • 2 min
Alexander Vučič: Srbsko nepodporí žiadne protiruské opatrenia

BELEHRAD - Prezidenti Ruska a Srbska prediskutovali situácie v Kosove a okolo "prípadu Skripaľa". Informuje Vesti.ru.

slovakia

left justify in out

 "Srbsko sa nepripojí k žiadnym opatreniam proti Ruskej federácii, ktoré vykonávajú zapadné krajiny v súvislosti s prípadom Skripaľa". O tom vyhlásil prezident krajíny Alexander Vučič v telefonickom rozhovore s ruským prezidentom Vladimirom Putinom, informuje tlačová služba srbskej vlády.

     

"Prezident Vučič povedal prezidentovi Putinovi, že Srbsko sa nebude zúčastňovať pri vykonávaní akýchkoľvek protiruských aktivít a nebude vyhosťovať ruských diplomatov zo svojej krajiny napriek tomu, že takmer všetky krajiny v regióne, v ktorom sa nachádza Srbsko, to už urobili," píše sa v správe.

     

Hlavnou témou rozhovoru, ktorý sa konal z iniciatívy srbskej strany, sa stalo zhoršenie situácie v Kosove, po zadržaní hlavného srbského vyjednávača v Bruselskom dialógu medzi Belehradom a Prištinou - Marca Djuriča a o útokoch kosovských špeciálnych jednotiek na Srbov žijúcich v tomto regióne.

     

Podľa tlačovej služby, Vladimir Putin povedal, že "Srbsko je kľúčovým partnerom Ruska ako na Balkáne, tak aj celkovo v Európe a Rusko bude podporovať Srbsko a jeho boj za zachovanie nezávislosti a územnej celistvosti".

   

Putin zdôraznil, že Rusko podporuje implementáciu rezolúcie Bezpečnostnej rady OSN 1244 a len tie medzinárodné snahy o Kosovo, ktoré sa uskutočňujú v rámci tohto uznesenia. Podľa informácií, lídri dvoch krajín sa dohodli vzhľadom na napätie v celkovej politickej situácii byť v neustálom kontakte.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies