Alexander Vučič nazval vraždu srbského politika v Kosove, teroristickým útokom

NETKY.SK • 17 Január 2018, 23:09 • 2 min
Alexander Vučič nazval vraždu srbského politika v Kosove, teroristickým útokom

BELEHRAD - Prezident Srbska tiež vyhlásil, že vražda nanáša úder po celom srbskom národe na severe Kosova. Informuje TASS.

slovakia

left justify in out

Srbský prezident Alexander Vučič nazval teroristickým útokom vraždu lídra občianskej iniciatívy "Sloboda, demokracia, pravda" Olivera Ivanoviča v Kosove. O tom Vučič povedal po zasadnutí Bezpečnostnej Rady krajiny.

 

"Vražda Olivera Ivanoviča je teroristický čin. A preto sa aj postavíme k tomu ako k teroristickému útoku," vyhlásil Vučič. Taktiež on informoval, že bolo prijaté rozhodnutie, samostatne vyšetriť vraždu Ivanoviča a vyjadril istotu, že vrahovia budú nájdení.

 

Alexander Vučič taktiež povedal, že v najbližšom čase navštívi sever Kosova. On zdôraznil, že ľudia, ktorí tam žijú, potrebujú podporu a on vie aké je ťažké žiť v provincii, kde im stále podpaľujú autá, alebo pália seno, pripravené pre domáci dobytok na zimu. Na severe Kosova, kde žijú srbskí obyvatelia, len podľa oficiálnych údajov, zhorelo 120 aút.


Srbský prezident varoval kosovské úrady od pokusov využiť vraždu Ivanoviča na zavedenie bezpečnostných síl na severe autonómnej oblasti a "odobrať to posledné čo zostalo". Útok na jedného z lídrov kosovských Srbov sa stal v utorok ráno, keď politik vchádzal do budovy svojej strany. Streľbu nikto nepočul a zraneného Ivanoviča odviezli do nemocnice v Kosovskej Mitrovici, s piatimi strelnými ranami. Napriek úsiliu lekárov sa jeho život nepodarilo zachrániť.

 

Neskôr policajti objavili neďaleko miesta činu, horiace auto bez evidenčných čísiel, na ktorom, sa podľa všetkého, pohybovali vrahovia. V súvislosti s vraždou Ivanoviča, Alexander Vučič zvolal núdzové stretnutie Bezpečnostnej rady krajiny a šéf Kancelárie Kosova a Metohija v rámci kabinetu ministrov Marco Djurič vyhlásil, že Srbská delegácia prerušuje technický dialóg s Prištinou v Bruseli a vracia sa do Belehradu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies