Alexander Lukašenko: Nevylučujem vpád bieloruskej armády na Ukrajinu

NETKY.SK • 24 Február 2022, 10:33 • 2 min
Alexander Lukašenko: Nevylučujem vpád bieloruskej armády na Ukrajinu

MOSKVA - Bieloruský prezident Alexander Lukašenko vo štvrtok vyhlásil, že jeho armáda sa nezúčastňuje na ruskom vpáde na Ukrajinu, informovali bieloruské štátne médiá. Citovala ich francúzska tlačová agentúra AFP. Najnovšie však nevylučuje vpád bieloruskej armády na územie Ukrajiny.

slovakia

left justify in out

Aktualizované 24. 2. 2022 12:55
 

Lukašenko vo štvrtok uviedol, že bieloruské jednotky sa v súčasnosti nezúčastňujú na ruskej invázii na Ukrajine, ale v prípade potreby by sa mohli do nej zapojiť. Informovala o tom stanica BBC. 

 

„Opakujem, naše jednotky tam nie sú. Ale ak to bude potrebné, ak to bude potrebné pre Bielorusko a Rusko, budú tam," povedal Lukašenko.

 

„Naše ozbrojené sily sa nezúčastňujú na tejto operácii," uviedol Lukašenko, spojenec ruského prezidenta Vladimira Putina. Moskva má v Bielorusku rozmiestnené desaťtisíce svojich vojakov. Ukrajinská pohraničná stráž už predtým vo štvrtok ráno oznámila, že ruská armáda zaútočila na Ukrajinu zo susedného Bieloruska. Správu priniesla agentúra AP.

 

img

 

Prečítajte si: Putin oznámil vojenskú operáciu vo východnej časti Ukrajiny!

 

Lukašenkov úrad vo štvrtok ráno predtým oznámil, že ruský prezident Putin zatelefonoval svojmu bieloruskému náprotivku Alexandrovi Lukašenkovi a informoval ho, že Moskva spúšťa vojenskú operáciu na Ukrajine.

 

 „Približne o 05.00 h (03.00 h SEČ) sa uskutočnila telefonická konverzácia medzi prezidentmi Bieloruska a Ruska. Vladimir Putin počas rozhovoru informoval svojho bieloruského kolegu o situácii na hraniciach s Ukrajinou a v Donbase," oznámil Minsk.

 

img

 

Putin spustil ofenzívu vo štvrtok v skorých ranných hodinách po tom, ako neohlásene vystúpil s prejavom v televízii.

 

Súvisiaci článok: AKTUALIZÁCIA: VIDEO: Rusko útočí na Ukrajinu! Zatiaľ neohrozuje civilistov



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies