Alexander Gruško: Kroky, ktoré aliancia podniká smerom na východ, situáciu len zhoršujú

NETKY.SK • 7 Júl 2016, 17:05 • 2 min
Alexander Gruško: Kroky, ktoré aliancia podniká smerom na východ, situáciu len zhoršujú

MOSKVA- Ruský veľvyslanec pri NATO Alexander Gruško obvinil dnes Severoatlantickú alianciu (NATO) z "konfrontačnej agendy" a varoval, že Rusko prijme protiopatrenia. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

NATO "ponúka Rusku konfrontačnú agendu, o ktorú nemáme záujem. NATO malo pochopiť, že z vojenského hľadiska budú mať všetky tieto opatrenia len kontraproduktívny účinok. Každému súdnemu človeku je jasné, že na to budeme musieť vojenskými prostriedkami odpovedať," povedal Gruško pre ruský denník Kommersant.

 

Rusko dlhodobo pokladá rozširovanie Severoatlantickej aliancie na východ za priame ohrozenie svojej bezpečnosti. V piatok sa vo Varšave začne dvojdňový summit, ktorého hlavnými témami budú nasadenie ďalších jednotiek NATO v členských krajinách hraničiacich s Ruskom, protiraketový systém vo východnej Európe a posilnenie prítomnosti námorných síl NATO v Čiernom mori.

 

"Kroky, ktoré aliancia podniká smerom na východ, situáciu len zhoršujú," povedal Gruško a dodal, že Rusko najviac znepokojuje prítomnosť cudzích, najmä amerických námorných síl v Čiernom mori.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies