Alex Winehouse: Amy zabila bulímia!

NETKY.SK • 23 Jún 2013, 13:39 • 2 min
Alex Winehouse: Amy zabila bulímia!

BRATISLAVA - Príčinou smrti britskej speváčky Amy Winehouse bola bulímia a nie alkohol a drogy. V rozhovore pre magazín The Observer to uviedol jej brat Alex Winehouse s tým, že speváčka trpela touto poruchou príjmu potravy od sedemnástich rokov, a preto bola slabšia a náchylnejšia na rôzne choroby.

slovakia

left justify in out

"Skôr či neskôr by zomrela, keďže žila, ako žila, ale v skutočnosti ju zabila bulímia. Ak by netrpela touto poruchou, tak by bola fyzicky silnejšia. Všetci sme vedeli, aký má problém, ale je takmer nemožné s tým niečo spraviť, keďže o tom nehovorila," uviedol Alex Winehouse, ktorý sa snaží upozorniť na problémy bulimikov. Nadácia Amy Winehouse preto nedávno venovala finančné prostriedky organizácii Beat, ktorá sa týmto problémom zaoberá. "Museli sme podporiť túto organizáciu, pretože takmer nikto o tom probléme v súčasnosti nehovorí. Chcem verejnosť upozorniť na bulímiu, pretože je naozaj veľmi vážny problém," dodal speváčkin brat. Amy Winehouse vydala debutový album s názvom Frank v októbri 2003, pričom všetky piesne s výnimkou dvoch coververzií napísala ona sama. Nahrávka si vyslúžila pozitívne reakcie a Winehouse vďaka nej získala dve nominácie na Brit Awards. O tri roky neskôr vyšla jej druhá štúdiovka Back To Black, ktorá sa stala najpredávanejším albumom roka 2007 vo Veľkej Británii. Vzišli z nej hity ako Rehab či You Know I'm No Good a nasledovalo šesť nominácií na prestížne hudobné ceny Grammy, pričom päť z nich premenila na sošky. V roku 2009 sa tak dostala do Guinnessovej knihy rekordov ako britská interpretka s najväčším počtom cien Grammy. Po týchto úspechoch však nasledoval prudký pád - Winehouse niekoľkokrát nedokázala dokončiť svoje vystúpenia, zabúdala texty piesní i mená členov kapely a často bola viditeľne pod vplyvom alkoholu. V júni 2011 po fiasku na belehradskom koncerte zrušila celé európske turné. Speváčka zomrela 23. júla 2011, dožila sa iba 27 rokov. Príčinou úmrtia bola konzumácia veľkého množstva alkoholu. Informácie pochádzajú z webstránky www.digitalspy.co.uk a archívu agentúry SITA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies