Alex Salmond: Voliči boli oklamaní, aby odmietli nezávislosť Škótska

NETKY.SK • 21 September 2014, 16:51 • 2 min
Alex Salmond: Voliči boli oklamaní, aby odmietli nezávislosť Škótska

LONDÝN - Vodca kampane za nezávislosť Škótska Alex Salmond dnes obvinil britských politikov z porušenia sľubov, že poskytnú Škótom širšie právomoci.

slovakia

left justify in out

Hlavné britské politické strany sa totiž vadia o to, ako uskutočniť prisľúbenú politickú reformu.
     

Salmond, ktorý v novembri odstúpi z funkcie prvého škótskeho ministra, povedal, že voliči boli oklamaní sľubom urobeným na poslednú chvíľu, aby v referende vo štvrtok odmietli nezávislosť Škótska. Tri hlavné britské politické strany podpísali dohodu, že schvália zákony, ktorými presunú hlavné rozhodovacie právomoci z Londýna do Edinburghu.
     

Ich vzácna zhoda sa však dnes rozplynula. Na hlavu britského premiéra Davida Camerona sa zniesla vlna kritiky zo strany konkurenčných politikov, keď povedal, že chce spojiť plány o udelení širších právomocí Škótsku s ústavnou reformou v Anglicku. Kritici tvrdia, že spojením týchto dvoch záležitostí sa budúcnosť Škótska dostane do závozu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona