Alena Z. obvinená z objednania vraždy Kuciaka († 27): Žila v luxuse, no roky vraj nepracovala!

NETKY.SK • 5 Október 2018, 18:25 • 2 min
Alena Z. obvinená z objednania vraždy Kuciaka († 27): Žila v luxuse, no roky vraj nepracovala!

BRATISLAVA - Sumu 70 000 eur, toľko mala podľa polície zaplatiť Alena Z. (42) za vraždu investigatívneho novinára Jána Kuciaka († 27). Záhadou však je, kde by peniaze vzala. Podľa susedov je totiž už niekoľko rokov nezamestnaná, a dokonca sa zadĺžila. Aj cez to však s pätnásťročnou dcérou Miou vraj žili obklopené luxusom.

slovakia

left justify in out

Za vraždu Kuciaka Alena údajne zaplatila 50-tisíc eur a ďalších 20-tisíc vo forme odpustenia dlhu. Krátko predtým navyše doplatila dlh na daniach vo výške 21-tisíc eur. Podľa slovenských médií je však žena približne 15 rokov nezamestnaná.

 

Aj napriek dlhom a absencii zamestnania, Alena doteraz žila okázalým životom a vozila sa luxusným mercedesom. Svojej dcére kupovala luxusné oblečenie a drahé kabelky. "Jej dcére bolo nedávno 15 rokov a na narodeninovú párty ju s kamarátmi viezla limuzína," prezradili portálu Čas.sk ľudia z okolia rodiny.

 

Sama Alena si potrpela na luxusné nemecká auta. To posledné mala dostať k narodeninám a práve drahý automobil je jednou z vecí, ktoré ju spájajú s kontroverzným podnikateľom Marianom Kočnerom, ktorého údajný sprostredkovateľ vraždy Zoltán A. označil ako hlavného obstarávateľa.

 

Automobil totiž patrí firme Tesgal, v ktorej figurujú ľudia spájaní s Marianom Kočnerom. Vozidlom začala jazdiť až po vražde Kuciaka a jeho snúbenice Martiny († 27). Podľa susedov s Kočnerom podozrivá udržiavala milenecký vzťah, Kočner ju teda pravdepodobne sponzoroval.

 

Ďalším vplyvným mužom, s ktorým sa Alena Z. minimálne raz stretla a dostala od neho peniaze, je predseda hnutia Sme rodina Boris Kollár. Vraj sa ale zišli len niekoľkokrát, navyše od tej doby uplynulo asi osem rokov. "Nejaké peniaze som jej dal. Pôsobila na mňa ako normálna žena, ktorá nedokáže uživiť dieťa. Už roky o nej nič neviem, nie sme ani priatelia na Facebooku," povedal Kollár slovenskému webu Pluska.sk.

 

Alena Z. vie perfektne po taliansky, ale ako prekladateľka sa nikdy neživila. Podľa zdroja Pluska.sk odišla po ukončení stredoškolského štúdia pracovať do Talianska. Údajne sa tam mala živiť poskytovaním erotických služieb a potom mala do Talianska za týmto privyrábaním lákať aj Rómky z rodného Komárna.

 

Mariana Kočnera umiestnil súd do väzby už v júni tohto roku. Podnikateľ je totiž podozrivý zo sfalšovania zmeniek v hodnote takmer dvoch miliárd korún. V utorok ho policajti previezli z Justičného paláca v Bratislave do väznice v Leopoldove.

 

Presun prebehol pravdepodobne v súvislosti s vraždou Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny. Kočnerov advokát to však nedokázal potvrdiť. "O tom, že ho prevážajú, som nemal žiadne informácie, nemôžem sa preto bližšie vyjadriť," povedal portálu Topky.sk Michal Mandzák.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies