Aldo vs McGregor

NETKY.SK • 10 December 2015, 16:26 • 2 min
Aldo vs McGregor

LAS VEGAS - Každý fanúšik vie, že keď sa povie dátum december 12. tak to znamená jednu z najočakávanejšiu akciu roka. Ako býva v Amerike zvykom pred každým zápasom sa robia štatistiky, kto má akú šancu na výhru. Takto to je aj pred zápasom Aldo vs McGregor. Zopár zaujímavostí:

slovakia

left justify in out

Vek: nerozhodne

Šampión Jose Aldo sa narodil 9. septembra 1986, je teda o dva roky starší ako jeho súper ktorý sa narodil 14. júla 1988. Je to nepatrný rozdiel, takže by to nemalo hrať žiadnu úlohu.

 

Výška: McGregor

Aldo má 170 centimetrov, McGregor 175 centimetrov.

 

Váha: nerozhodne

Obi dvaja majú medzi 73 až 75 kg. Aldo zápasí v tejto váhe už od začiatku svojej kariéry, raz zápasil o jednu nižšie. McGregor tiež zápasí už dosť dlho v tejto váhe, hoci pred tým zápasil aj v nižšej. Ale obidvaja majú asi také isté skúsenosti v tejto váhe takže to nebude rozhodujúci faktor.

 

Profesionálna kariéra: Aldo

Aldo debutoval medzi profíkmi v roku 2004, McGregor o dva roky neskôr, teoreticky je teda v prevahe.

 

Čas strávený v UFC: Aldo

Aldo je v UFC od roku 2011, pred tým zápasil v organizácií WEC, ktorá však priamo patrila pod UFC. Bola to liga pre zápasníkov s menšou váhou. UFC však všetky zápasy v tejto lige zarátava medzi svoje. McGregorov debut v UFC bol v roku 2013.

 

Zápasové štatistiky: Aldo

Aldo má rekord 25 výhier a 1 prehra, pričom írsky zápasník 18 výhier a 2 prehry. Aldova posledná prehra bola v roku 2005, keď ho v zápase uškrtili. McGregor bol porazený tiež na zemi a to v roku 2010 no odvtedy ťahá 14 zápasovú šnúru víťazstiev.

 

Predčasné ukončenie zápasu: McGregor

Aldo vyhral z 25 zápasov 14 s KO, 2 so submission a 9 na body. Dokopy získal šesť bonusov tri za najkrajšie KO a tri za zápas večera. McGregor z 18 zápasov 16 krát vyhral KO, 1 krát submission a 1 na body. Mal 1 bonus a najkrajšie KO a ďalšie štyri za svoj výkon.

Boj v stoji: Aldo

 

Aldove kopy a údery sú na 44% presné, jeho 80% útokov začína v stoji. McGregorova presnosť je tiež 44% no iba 75% útokov začína v stoji. V obrane je úspešnejší Aldo so 72%, pričom McGregorovi sa darí iba na 64%.

Boj na zemi: Aldo

 

Aldovi sa darí súperov dostávať na zem v 72% útokoch. McGregor je v strhoch úspešný v 83%. V obrane proti útokom sa darí viac Aldovi jeho úspešnosť je 91% pričom McGregorovi sa to darí iba v 67%.

 

Už iba pár dní, a všetko sa konečne upokojí a dozvieme sa kto bude pravým šampiónom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies