Aldi rozširuje britskú sieť supermarketov a investuje 300 miliónov

NETKY.SK • 26 September 2016, 12:41 • 2 min
Aldi rozširuje britskú sieť supermarketov a investuje 300 miliónov

LONDÝN - Nemecký obchodný reťazec Aldi chce v budúcich troch rokoch investovať do svojich britských supermarketov 300 miliónov libier (347,08 milióna eur).

slovakia

left justify in out

Podľa informácií agentúry DPA chce Aldi opustiť stratégiu diskontných tovarov a ponúkať aj prémiové produkty, napríklad čerstvé mäso a ryby, ako aj pivo a kvalitné vína. Na druhej strane však stále sľubuje najnižšie ceny potravín v Británii.

 

Aldi je v Británii mimoriadne úspešný, rast dosahuje dvojciferné hodnoty, medzičasom má trhový podiel 6,2 % a jeho tržby sa v Británii a Írsku medziročne zvýšili o 12 %. Aldi chce do roka 2022 rozšíriť svoju britskú sieť zo súčasných 659 na 1000 supermarketov a ani hroziaci odchod Británie z EÚ jeho plány nenarušil.

 

Rovnaké úspechy slávi na ostrovnom trhu aj Lidl, ktorý má trhový podiel 4,6 %. Spolu s Aldi a ďalšími dvomi diskontnými reťazcami dostávajú tamojšiu konkurenciu pod veľký tlak. Veľká britská štvorka - Tesco, Sainsbury's, Morrison a Asda - tak prišla o trhové podiely v prospech kontinentálnych rivalov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies