Album You and I od Jeffa Buckleyho sprístupnili na vypočutie

NETKY.SK • 3 Marec 2016, 14:17 • 2 min
Album You and I od Jeffa Buckleyho sprístupnili na vypočutie

BRATISLAVA - Fanúšikovia a fanúšičky zosnulého amerického hudobníka Jeffa Buckleyho si už môžu vypočuť album You and I, ktorý sa dostane na trh 11. marca.

slovakia

left justify in out

Kompilácia ponúka celkovo desať skladieb, medzi ktorými sú coververzie piesní Just Like a Woman hudobníka Boba Dylana, Night Flight kapely Led Zeppelin či The Boy with the Thorn in His Side a I Know It's Over už nefungujúcej skupiny The Smiths. Album obsahuje aj prvú štúdiovú nahrávku Buckleyho piesne Grace či doteraz nevydanú skladbu Dream Of You And I. Väčšinu piesní muzikant nahral v roku 1993 v newyorskom štúdiu Shelter Island Sound.

 


Jeffrey Scott "Jeff" Buckley bol synom zosnulého muzikanta Tima Buckleyho. Počas života vydal len jeden album s názvom Grace (1994). Z nahrávky pochádzajú aj single ako Last Goodbye, So Real, Eternal Life či Hallelujah. Na konte má tiež niekoľko živákov, kompilácií či EP nahrávok. V roku 1996 začal pracovať na druhej štúdiovke, ktorá sa mala volať My Sweetheart the Drunk. Produkcie sa ujal Tom Verlaine, s ktorým sa zoznámil počas práce na albume Gone Again (1996) speváčky Patti Smith. Buckley sa utopil 29. mája 1997 v rieke v Memphise v Tennessee vo veku 30 rokov. Jeho telo našli 4. júna. Pitva nepreukázala v tele prítomnosť alkoholu ani drog. Americký dvojtýždenník Rolling Stone zaradil v roku 2003 Grace medzi 500 najlepších albumov všetkých čias a Buckleyho v roku 2008 medzi 100 najlepších spevákov histórie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies