Album Müllera, Horáčka a Pavlíčka ocenili zlatou platňou

NETKY.SK • 13 November 2015, 12:26 • 2 min
Album Müllera, Horáčka a Pavlíčka ocenili zlatou platňou

BRATISLAVA - Slovenský spevák Richard Müller, český textár Michal Horáček a jeho krajan, uznávaný gitarista a skladateľ Michal Pavlíček si za spoločný album Sociální síť, ktorý vydali pred takmer tromi týždňami, prevzali v Prahe zlatú platňu.

slovakia

left justify in out

Z albumu, ktorý je napísaný v osobitnom žánre villonských balád, predali vyše päťtisíc kusov. Podľa slov autora textov Horáčka, nová platňa neobsahuje prvoplánové hity, ktoré sa hrávajú na diskotékach. "Naša ambícia bola, aby s tým ľudia strávili tú hodinu doma, ponorili sa do sveta, ktorý sme sa spolu s Michalom a Richardom pokúsili predstaviť," vyjadril sa 63-ročný rodák z Prahy, ktorého úspech náročnej platne príjemne prekvapil. Päťdesiatštyriročný Müller, ktorý má na konte hity ako Tlaková níž, Nočná optika, Po schodoch, Baroko, Cigaretka na 2 ťahy alebo Milovanie v daždi vtipne dodal, že jediné, čo ho mrzí je, že získali iba zlatú platňu.


V rádiách onedlho zaznie aj prvý singel s názvom Poprcháva. Album však podľa Horáčka, ktorý je známy aj vďaka spolupráci so zosnulým Petrom Hapkom, nie sú len jednotlivé piesne, ale ucelený projekt. "Poprcháva je charakteristická tým, že je svižnejšia a menej zadumaná. Možno aj preto si ju rozhlasy vybrali na úkor iných. Nám je to ale jedno. To si vyberá niekto podľa svojho gusta, vkusu. My si stojíme za všetkými. Ak by to bola ktorákoľvek iná pieseň, stojíme si za ňou," skonštatoval.

 


Na štúdiovke, ktorá sa dostane na trh aj na vinyle, sa nachádzajú skladby, ktorých témou je internetová doba, jej špecifické prednosti a choroby. "Sociální síť je určitým zrkadlom názorov a pocitov ľudí v internetovom vesmíre. Samotné naše prepojenie vlastne bola taká malá sociálna sieť. Komunikácia v súvislosti Michalových textov a mojich demonahrávok sa uskutočnila cez internet a fyzicky sme sa v podstate stretávali až pri nahrávaní," vysvetlil 59-ročný Pavlíček, známy z kapiel Pražský výběr, Stromboli či BSP, ktorý s Müllerom spolupracoval po prvý raz a vyjadril sa, že je rád, že ho osobne spoznal. Spoluprácu si však pochvaľujú všetci traja protagonisti. "Atmosféra medzi nami bola príjemná. Michalove texty ma inšpirovali k napísaniu piesní, ktoré on potom umocnil svojím charizmatickým výrazom," dodal Pavlíček.


Müller a Horáček už spolupracovali napríklad na albume Richard Müller a hosté, ktorý vyšiel pred pätnástimi rokmi. "S Michalom Horáčkom spolupracujeme desiatky rokov. S Michalom Pavlíčkom to zďaleka toľko netrvá a výsledok, ktorý sme dosiahli, je podľa mňa krásny. Dôležité je robiť s krásnou muzikou, ktorá dostala krásne texty," uviedol jediný zástupca Slovenska v zoskupení. Práve rodák z Hlohovca urobil prvotný impulz na spoluprácu. "Richard si naraz uvedomil, že je to už 15 rokov a zavolal mi - pozri, mohli by sme urobiť zase niečo spolu. Povedal som áno, nie je problém, ale ja sa teraz venujem villonským baladám. Jeho to zaujalo a hovorí - to je na tebe...," zrekapituloval na záver Horáček.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona