Album Hlasy 2 Richarda Müllera a skupiny Fragile pokrstil prezident Andrej Kiska

NETKY.SK • 17 September 2014, 06:37 • 2 min
Album Hlasy 2 Richarda Müllera a skupiny Fragile pokrstil prezident Andrej Kiska

BRATISLAVA - Richard Müller a skupina Fragile vydávajú nový exkluzívny trojalbum Hlasy 2. Dnes večer ho v Bratislave pokrstil prezident SR Andrej Kiska, ktorý okrem iného povedal:

slovakia

left justify in out

"Sme s Richardom skoro rovnaký ročník a na jeho pesničkách som vyrastal." Krstilo sa vínom Müller a moderátor večera Jan Kraus stihol prekrstiť slovenského prezidenta na Alexandra. Tak ho totiž uviedol na pódium. 
      

Nový kompilát z vydavateľstva Universal Music ponúka štyri hodiny hudby. Na prvom disku je osem nových piesní v štýle á cappella. Sú nimi Slon v porceláne, Hluk, Čo ťa bolí, Baroko, Srdce jako kníže Rohan, Nahý II., Rieka Mama. Druhý disk ponúka záznam koncertu z turné Hlasy, obsahuje okrem iného pesničky Nočná optika, Naša láska letí, Už asi nie si, Tlaková níž, Čo s tým, Štěstí je krásná věc, Cigaretka na dva ťahy, Milovanie v daždi, Nebude to ľahké, Srdce jako kníže Rohan, Očenáš a Po schodoch. Tretím diskom je DVD s videozáznamom koncertu s rovnakou zostavou piesní ako pri koncertnom zázname.
      

Vzájomnú spoluprácu pri nahrávaní štúdiovej platne si pochvaľujú Richard Müller aj členovia skupiny Fragile, ktorú tvoria Braňo Kostka, Jana Golis, Soňa Norisová, Helena Krajčiová, Svetlana Rymarenko, Slavo Košecký, Vilo Csontos a Kamil Mikulčík. Na koncertnom turné Hlasy 2 posilnia zostavu aj pravidelní spolupracovníci Fragile Martin Madej, Peter Lacho, Jožo Hečko a Jana Boltižiar.
      

"Toho času je čoraz menej, ale pokiaľ je dobrá hudba, tak priestor aj popri tom, že si človek vloží cédečko do počítača a popri práci vypočuje, sa vždy musí nájsť," povedal pre TASR prezident Andrej Kiska na otázku, či mu ostáva aj čas na dobrú hudbu. O tom, či bude mať album Hlasy aj pokračovanie Hlasy 2, Richard Müller pre TASR uviedol: "Bolo to v období, keď sa ukázalo, že ten nápad bol veľmi šťastný a úspešne sme zabodovali s cédečkom aj koncertami, ktoré boli vypredané. Tak sme si povedali, že z tých asi stopäťdesiatich skladieb, ktoré mám k dispozícii na svojich albumoch, sa dajú vybrať ešte ďalšie."
      

"Dvojka je voľným pokračovaním, rád by som povedal, že to išlo jednoduchšie v tom, že sme už mali vypracovanú metódu prípravy, bolo to efektívnejšie aj na skúškach či pri nahrávaní. Ale predsa je to žáner, ktorý vyžaduje veľmi náročnú prípravu, musíme vytvoriť každý jeden hlas, presné tóny, iba v dovolených improvizáciách nastanú určité variácie. Ale každý má svoj presný part, každú pesničku sme stavali po jednotlivých hlasoch. Je to dlhodobý proces a my teraz prežívame ten príjemný okamih zrodu nového nosiča," doplnil pre TASR šéf skupiny Fragile Braňo Kostka.    
      

Nový album predstavia Richard Müller a skupina Fragile na megaturné Hlasy 2, ktoré obsahuje viac ako 40 koncertov. Turné je pokračovaním projektu Hlasy 1, ktorý mal po celom Česku aj Slovensku tie najlepšie ohlasy a recenzie. Slovenská časť turné začína 29. septembra v Trenčíne a končí 25. novembra v Piešťanoch. Medzitým si na jedenásť koncertov "odskočia" interpreti k susedom do Českej republiky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies