Album Björk sa dostal na internet pred oficiálnym vydaním

NETKY.SK • 19 Január 2015, 18:30 • 2 min
Album Björk sa dostal na internet pred oficiálnym vydaním

BRATISLAVA - Nový album islandskej speváčky Björk s názvom Vulnicura sa dostal na internet pred jeho oficiálnym vydaním.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťdeväťročná interpretka pritom len minulý týždeň prezradila názov štúdiovky, zoznam skladieb a uviedla tiež, že novinka by mala vyjsť v marci.

Na nahrávke, ktorá bude obsahovať deväť piesní, spolupracovali Arca, The Haxan Cloak, Chris Elms, Mandy Parnell alebo Antony Hegarty, známy z formácie Antony and the Johnsons. Björk sa k úniku štúdiovky zatiaľ nevyjadrila. 

 

V podobnej situácii sa v decembri minulého roka ocitla aj americká speváčka Madonna, keď sa na internet dostali pred oficiálnym vydaním jej albumu Rebel Heart niektoré skladby z nahrávky, ktorá by sa mala dostať do predaja 9. marca. 

 

Björk sa na hudobnej scéne pohybuje už od roku 1977, keď iba ako 12-ročná vydala svoj eponymný debutový album. Paradoxne až svoju druhú štúdiovku z roku 1993 nazvala Debut a následne s ňou zaznamenala medzinárodný úspech. Nasledovali nahrávky Post (1995), Homogenic (1997), Vespertine (2001), Medúlla (2004), Volta (2007) a Biophilia (2011). Postarala sa aj o soundtracky snímok Tanečnica v tme (2000) a Drawing Restraint 9 (2005), pričom v oboch filmoch si aj zahrala. Za skladbu I've Seen It All z prvého menovaného titulu získala nomináciu na Oscara. Na konte má aj 13 nominácií na Grammy, no ani jednu z nich sa jej nepodarilo premeniť na víťazstvo. Medzi jej najznámejšie skladby patria Isobel, Human Behaviour, Hyperballad, All Is Full Of Love, Big Time Sensuality alebo Army Of Me.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies