Albínov v Tanzánii zabíjajú kvôli mýtusom

NETKY.SK • 4 September 2017, 18:28 • 2 min
Albínov v Tanzánii zabíjajú kvôli mýtusom

DODOMA - S poruchou tvorby melanínu sa v Tanzánii narodí každé 1400. dieťa. V severných častiach zeme žije dokonca desaťkrát väčšie množstvo albínov, ako je v medzinárodnom merítku bežné.

slovakia

left justify in out

Aj napriek týmto číslam sa toho ale o nich veľa nevie. V niektorých dedinách pretrvávajú povery, ktoré tvrdia, že rôzne časti tiel albínov dokážu ľuďom priniesť bohatstvo.

 

V Tanzánii preto dochádza k brutálnym vraždám, pri ktorých útočníci odsekávajú albínom ruky, nohy, genitálie alebo vyberú oči.

 

Obete potom ihneď zomierajú, alebo sú ponechané osudu, zatiaľ čo časti ich tiel putujú k rôznym šamanom. Tí ich potom používajú pri rituáloch a varení lektváru, ktorý má majiteľom zabezpečiť bohatstvo.

 

Podľa správ tanzanských médií po týchto rituáloch a lektvároch túžia najmä rybári a zlatokopy. Za posledných desať rokov tak zomrelo niekoľko stoviek albínov. Tí sa preto často pohybujú na okraji spoločnosti.

 

Nízka úroveň vzdelania môže za to, že ľudia stále veria takýmto poverám.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies