Albert Rusnák: Teším sa, že môj gól dal Groningenu tri body

NETKY.SK • 20 Apríl 2016, 08:39 • 2 min
Albert Rusnák: Teším sa, že môj gól dal Groningenu tri body

GRONINGEN - Slovenský futbalový reprezentant do 21 rokov Albert Rusnák bol ústrednou postavou utorňajšieho stretnutia 32. kola najvyššej holandskej súťaže Eredivisie medzi FC Groningen a Rodou Kerkrade (1:0).

slovakia

left justify in out

Dvadsaťjedenročný odchovanec košického futbalu, ktorý prešiel akadémiou anglického Manchestru City, strelil v 67. min jediný gól zápasu. Obrana hostí odvrátila center Oussamu Idrissiho k mladému Slovákovi a ten približne z 13 m poslal loptu do siete.

 

"Nebol to náš najlepší zápas, strelili sme šťastný gól, ktorý nám zabezpečil tri body. A to je najdôležitejšie," vyhlásil Albert Rusnák pre oficiálnu stránku svojho zamestnávateľa.

 

Rusnák v závere duelu v 88. min mohol zveľadiť svoje strelecké konto, nepremenil však pokutový kop. Rodák z českého Vyškova zaznamenal v doterajšom priebehu sezóny 2015/2016 tri presné zásahy. "Pri pokutovom kope som sa na poslednú chvíľu rozhodol, že ho zahrám inak. Zrealizoval som ho zle, ale hlavné je, že sme zvíťazili. Teším sa, že môj gól dal Groningenu tri body," doplnil Rusnák.

 

Groningen sa vďaka víťazstvu vyšplhal do pokojného stredu tabuľky, patrí mu 10. pozícia so ziskom 44 bodov. Tím z Kerkrade je štrnásty (31). Groningen sa najbližšie až 1. mája predstaví v Heerenveene, mužstvo Erwina van de Looia má stále šancu zabojovať o účasť v Európskej lige.

 

"Musíme si teraz dobre oddýchnuť, nabrať nové sily a využiť, že počas najbližšieho víkendu nehráme žiadny zápas. V prvej polovici sezóny sme účinkovali v pohárovej Európe a v tomto období je to už trošku cítiť. Hrať v EL bol však zážitok. Z ostatných štyroch stretnutí máme desať bodov. Ešte nás čakajú dve merania síl, v ktorých chceme zvíťaziť. Uvidíme, ako to napokon dopadne," skonštatoval na záver Albert Rusnák.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies