Albatros zhltol ďalšie vydavateľstvo - Fragment

NETKY.SK • 16 December 2014, 14:27 • 2 min
Albatros zhltol ďalšie vydavateľstvo - Fragment

PRAHA - Najväčší hráč na českom knižnom trhu Albatros Media pokračuje vo svojom rozsiahlom akvizičnom ťažení. Najnovšie sa stal 100-% vlastníkom Vydavateľstva Fragment, ktoré patrí s ročnými tržbami vyše 120 miliónov korún (4,35 milióna eur) do desiatky najväčších nakladateľských domov v Česku. Za uplynulých šesť rokov tak Albatros "zhltol" už siedmeho konkurenta, konštatujú na svojej internetovej stránke pražské Hospodářské noviny (HN).

slovakia

left justify in out

"Po spojení s Fragmentom sa náš obrat zväčší asi o tretinu z približne 450 miliónov Kč ročne na zhruba 600 miliónov Kč. Počet vydávaných titulov pritom vzrastie ešte o niečo viac než o tretinu," uviedol riaditeľ Albatrosu Václav Kadlec.

 

Albatros ročne vydáva približne 1000 titulov (vrátane kníh v cudzích jazykoch), Fragment ich vlani vytlačil takmer 400. Hodnotu celej transakcie nechce Kadlec zverejniť, podľa jeho slov ide ale o jednu z dvoch najväčších akvizícií v histórii Albatrosu.

 

Vydavateľstvo Fragment bolo pre Albatros lákavé predovšetkým z dvoch dôvodov. Jednak sa rovnako ako Albatros zameriava najmä na detského čitateľa - zhruba 70 % minuloročnej produkcie Fragmentu bolo určenej pre deti a mládež. Podiel Albatrosu na českom trhu s knihami pre deti sa tak po akvizícii zvýši z 30 % na takmer polovicu.

 

Akvizíciou navyše Albatros posilní svoju pozíciu na Slovensku, ktoré je pre neho po Česku najdôležitejším trhom. Fragment má totiž aj slovenské nakladateľstvo a rovnako ako Albatros prevádzkuje ako v Česku, tak aj na Slovensku kluby mladých čitateľov. "Fragment je na Slovensku veľmi významný a Slovensko je zasa dôležité pre nás. Založili sme tam dcérsku spoločnosť, máme na Slovensku vlastnú redakciu, zvyšujeme tam produkciu a chceme významne rásť," vysvetľuje Kadlec.

 

Odhaduje, že investované peniaze sa Albatrosu vrátia najneskôr do piatich rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies