Albánsky parlament schválil desaťročné moratórium na vyrubovanie lesov

NETKY.SK • 5 Február 2016, 14:23 • 2 min
Albánsky parlament schválil desaťročné moratórium na vyrubovanie lesov

TIRANA - Albánsky parlament schválil desaťročné moratórium na vyrubovanie stromov na priemyselné alebo exportné účely. S odvolaním sa na albánske ministerstvo životného prostredia o tom dnes informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Hovorkyňa ministerstva Ana Kekeziová podľa správy spresnila, že na základe nového zákona bude povolený len obmedzený výrub stromov na vykurovanie, schvaľovaný miestnymi úradmi. Agentúra AP uvádza, že v Albánsku bolo 1,4 milióna hektárov lesov za posledných 26 rokov od pádu komunizmu terčom "divokého" vyrubovania alebo vypaľovania, keď každý rok v krajine vyťali v priemere 2,5 milióna stromov.

 

Minister životného prostredia Lefter Koka uviedol, že "extrémne rozhodnutie" o moratóriu prišlo po tom, ako ani najnovšie opatrenia nezastavili úbytok lesov, jednu z hlavných príčin záplav po celej krajiny z uplynulých rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona