Albánsky parlament pozastavil Berishovi mandát za výzvu: ľudia vyzbrojte sa!

NETKY.SK • 22 Apríl 2016, 18:23 • 2 min
Albánsky parlament pozastavil Berishovi mandát za výzvu: ľudia vyzbrojte sa!

TIRANA - Albánsky parlament pozastavil dnes bývalému premiérovi Salimu Berishovi mandát na desať dní za to, že vyzval občanov, aby sa vyzbrojili, obviňujúc vládu, že ich pre svoje styky so zločineckými skupinami nie je schopná ochrániť.

slovakia

left justify in out

Berisha to povedal vo štvrtok na pravidelnom zasadnutí parlamentu počas diskusie o nedávnom zatknutí vodcu zločineckej skupiny. Obe hlavné albánske politické strany sa vzájomne obvinili z prijímania úplatkov od zločincov, uviedla tlačová agentúra AP.


Berisha sa v roku 2013 vzdal funkcie premiéra a vodcu hlavnej opozičnej Demokratickej strany Albánska po tom, ako táto stredopravá strana prehrala parlamentné voľby. Vlastniť strelnú zbraň je v súčasnosti v Albánsku nezákonné a výzvy na porušenie tohto zákona môžu mať za dôsledok až desaťročný nepodmienečný trest, uvádza AP.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies