Albánskeho moslimského duchovného, obvineného z členstva v IS, zabili v Sýrii

NETKY.SK • 5 Apríl 2016, 07:53 • 2 min
Albánskeho moslimského duchovného, obvineného z členstva v IS, zabili v Sýrii

TIRANA - Albánskeho moslimského duchovného Almira Daciho, ktorého súdia v neprítomnosti za údajné pripojenie sa k teroristickej organizácii Islamský štát (IS) v Sýrii, zabili. Vyhlásil to jeho brat Genci Daci.

slovakia

left justify in out

Albánska súkromná televízna stanica News 24 dnes citovala Genciho Daciho, podľa ktorého slov Almir v Sýrii zahynul. Genci Daci dodal, že správu mu telefonicky oznámila Almirova manželka. Zatiaľ nie je známe, ako tohto duchovného zabili, napísala agentúra AP.

 

Tridsaťdvaročný Almir Daci, bývalý imám v dedine Leshnice, ležiacej 120 kilometrov východne od hlavného mesta Tirana, odišiel z Albánska v roku 2013. Vzal so sebou aj manželku a dve deti.

 

K extrémistickým skupinám v Sýrii a Iraku sa údajne pridalo mnoho Albáncov. Polícia uviedla, že smrť Daciho nemôže potvrdiť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies