Albánska polícia zatkla muža z incidentu v Srbsku

NETKY.SK • 7 Október 2015, 17:47 • 2 min
Albánska polícia zatkla muža z incidentu v Srbsku

TIRANA - Albánska polícia v stredu údajne zatkla muža, ktorý sa v minuloročnom kvalifikačnom súboji I-skupiny o postup na futbalové majstrovstvá sveta 2016 do Francúzska medzi domácim Srbskom a Albánskom postaral o poriadny rozruch.

slovakia

left justify in out

Ismail Morinaj diaľkovo riadil kvadrokoptéru, na ktorej bola zavesená nacionalistická vlajka "Veľkého Albánska" s menami revolučných vodcov. Tá sa vznášala nad štadiónom. Podľa vyjadrení albánskej polície Morinaja zatkli spolu s ďalšími tromi mužmi počas zásahu pred odvetným duelom oboch krajín, ktorý je na programe vo štvrtok v albánskom meste Elbasan. Morinaj, pôvodom zo severovýchodnej albánskej oblasti Kukes, avšak žijúci v Taliansku, sa pravidelne zúčastňuje na dueloch Albánska u súperov.


Policajti počas akcie zadržali dve zbrane, muníciu a zabavili aj 36 vstupeniek. Morinaj mal pri sebe v Srbsku vyrobenú pištoľ Zastava a čínske zbrane. Pred duelom dôjde k prísnym bezpečnostným opatreniam. V pohotovosti bude viac ako dvetisíc príslušníkov polície, okrem nich sa plánuje viacero ciest uzavrieť a každý fanúšik sa bude musieť preukázať občianskym preukazom. Albánsky minister vnútra Saimir Tahiri skonštatoval, že okrem identifikovateľných policajtov budú k dispozícii aj zložky v civile. Elitná policajná jednotka bude dohliadať na bezpečnosť členov srbského tímu. "Je to obrovská príležitosť ukázať naše hodnoty, chceme pomôcť našej reprezentácii a aj hosťujúcej," vyhlásil Tahiri. Podľa vyjadrení srbských cestovných kancelárií, ktoré ponúkajú zájazd na tento duel, o žiadnych bezpečnostných opatreniach nevedia.


Albánsku v kvalifikačnej I-skupine patrí s 11 bodmi tretia priečka za druhým Dánskom (12 bodov), tabuľku vedie s pätnástimi bodmi Portugalsko. Na záverečný turnaj do Francúzska postupujú prví dvaja, tretí tím si zahrá play-off.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies