Albánska polícia počas víkendu zhabala 2,3 tony ilegálnej marihuany

NETKY.SK • 18 November 2013, 18:53 • 2 min
Albánska polícia počas víkendu zhabala 2,3 tony ilegálnej marihuany

TIRANA - Albánske úrady počas víkendu zhabali 2,3 tony ilegálnej marihuany pri sérii záťahov, ktoré sú súčasťou záväzkov novej socialistickej vlády odstrániť rozsiahle pestovanie tejto drogy v krajine. Oznámila to dnes tlačová agentúra AP s odvolaním sa na miestne policajné zdroje.

slovakia

left justify in out

Albánsko ako jeden z najchudobnejších štátov Európy vyprodukuje ročne obrovské množstvo marihuany a je tranzitným bodom heroínu prichádzajúceho z Ázie. V okolí samotnej obce Lazarat, ktorá je kľúčovou v pestovaní drogy, sa ročná produkcia odhaduje na 900 ton s trhovou hodnotou 4,5 miliardy eur, čo predstavuje asi polovicu albánskeho HDP.

Podľa polície sa záťahy uskutočňovali od piatka v hlavnom meste Tirana, ako aj v štyroch ďalších mestách. Zhabané opiáty smerovali do Talianska a Grécka. Pri akcii zadržali najmenej 12 osôb. Albánska vláda označila boj s výrobcami drog za svoju prioritu, čím sa snaží uľahčiť cestu krajiny do Európskej únie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona