Albánska polícia oblieha marihuanovú dedinu: Útočia na nich guľometomi a granátmi

NETKY.SK • 16 Jún 2014, 12:57 • 2 min
Albánska polícia oblieha marihuanovú dedinu: Útočia na nich guľometomi a granátmi

TIRANA - Paľbe z ručných protitankových granátometov (RPG), mínometov i ľahkých guľometov čelili albánski policajti pri snahe preniknúť dnes pred úsvitom do dediny Lazarat v južnom Albánsku, známej rozsiahlou produkciou marihuany a odporom voči úradným rozhodnutiam zakazujúcim pestovanie tejto drogy.

slovakia

left justify in out

Pri policajnej operácii, do ktorej bolo zapojených približne 500 policajtov vrátane príslušníkov špeciálnych jednotiek, neutrpel nikto zranenia. 

 

Podľa odhadov albánskych úradov vyprodukujú gangy v Lazarate, nachádzajúcom sa v južnom okrese Gjirokastër, okolo 900 ton marihuany ročne. Ide podľa prepočtov o produkciu v hodnote 4,5 miliardy eur, čo je približne polovica celkového HDP celého Albánska.

 

Posilnené policajné jednotky vyslali do Lazaratu, dediny s približne 5600 obyvateľmi, po tom, ako miestni obyvatelia odrazili policajnú raziu počas víkendu, pri ktorej počas prestrelky utrpel zranenia jeden človek.

 

Polícia vo vyhlásení podľa agentúry AP uviedla, že v snahe "oslobodiť Lazarat od zločincov" bude pokračovať.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies