Albánci zaskočili Portugalcov, fanúšikovia boli nespokojní

NETKY.SK • 8 September 2014, 08:54 • 2 min
Albánci zaskočili Portugalcov, fanúšikovia boli nespokojní

AVEIRO - Futbalisti Albánska sa postarali o najväčšie prekvapenie úvodného hracieho dňa kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2016, keď v Aveire zdolali v I-skupine domáce Portugalsko 1:0. O šokujúcej výhre rozhodol po krásnom voleji premiérovým reprezentačným gólom Bekim Balaj z pražskej Slavie.

slovakia

left justify in out

Portugalsko nastúpilo na súboj bez svojej hviezdy Cristiana Ronalda a Nani, Pepe či Moutinho si nedokázali poradiť s prehustenou defenzívou súpera. Strela Balaja z 52. min bola pritom jedinou albánskou do priestoru bránky.

 

Portugalskí fanúšikovia v závere súboja spievali posmešné chorály a mávali bielymi kusmi látok. Domáci v prvom polčase prestrieľali súpera 9:0, priamo na bránku však smeroval jediný pokus. V druhom polčase si Portugalci vytvorili viaceré šance, ale nevyhli sa ďalšiemu zaváhaniu po nevydarenom účinkovaní na svetovom šampionáte v Brazílii. "Reakcia fanúšikov bola prirodzená. Musíme ju rešpektovať. Výsledok pre nás nie je dobrý, mali sme hru pod kontrolou, vytvorili sme si príležitosti na skórovanie. Inkasovali sme z jedinej šance súpera," povedal pre televíziu RTP tréner Portugalska Paulo Bento. 

 

Domáci odchádzali z ihriska so sklonenými hlavami. V zápase počítali iba so ziskom troch bodov, nepripúšťali si prehru. Napriek tlaku v závere, z ktorého pramenilo aj brvno Hortu, sa im nepodarilo skórovať. "Nemôžeme sa na nič vyhovárať. Náš výkon musí byť v ďalších zápasoch oveľa lepší. Dnes však už neexistujú ľahkí súperi a je jedno, či ide o Albánsko alebo iný tím," povedal stredopoliar Joao Moutinho. So spoluhráčmi bude mať možnosť odčiniť neúspech 14. októbra proti Dánsku. Informácie zverejnili goal.com, yahoo.com a uefa.com. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies