Albánci dosnívali osemfinálový sen, doma ich oslavujú ako hrdinov

NETKY.SK • 23 Jún 2016, 09:57 • 2 min
Albánci dosnívali osemfinálový sen, doma ich oslavujú ako hrdinov

TIRANA - Hoci sa albánskym futbalistom nepodarilo postúpiť do osemfinále EURO 2016, domov sa vrátia ako národní hrdinovia. Premiér krajiny Edi Rama vyzval všetkých fanúšikov, aby ich vo štvrtok po návrate z ME prišli pozdraviť do ulíc Tirany.

slovakia

left justify in out

Albánci boli z A-skupiny dlho v hre o osemfinále, keď s tromi bodmi čakali na vývoj tabuľky tímov z tretích miest. Vzhľadom na negatívne skóre 1:3 však nemali dobrú východiskovú pozíciu a po stredajších dueloch F-skupiny definitívne stratili nádej na postup. Napriek tomu ich doma oslavujú ako hrdinov, ktorí zdolali Rumunov 1:0 a postarali sa o historický triumf Albánska na majstrovstvách Európy. "Fantastická kapitola albánskeho futbalu končí po tom, čo nás z hry o osemfinálo vyradilo len horšie skóre. Príďte si všetci vychutnať privítanie hrdinov, preukážte im úctu a rešpekt a príďte v dresoch," vyzval podľa agentúry DPA obyvateľov krajiny Rama.

 

Národný tím by mal priletieť na letisko v Tirane vo štvrtok popoludní, následne sa autobusom presunie do centra mesta. Doprava v ňom zrejme bude uzavretá, keďže do ulíc by podľa zdroja mali prísť davy fanúšikov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies