Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
19. aug. 2019Lýdia
BratislavaBratislava 28°
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračné foto
Ilustračné foto
14.11.2018 11:02 Domov
Alarmujúce: Slovenská gymnazistka testovala mäsové výrobky z obchodov a zistila strašné veci!
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
14.11.2018 11:02 Domov

Alarmujúce: Slovenská gymnazistka testovala mäsové výrobky z obchodov a zistila strašné veci!



Holdujete mäsu a mäsovým výrobkom? Nakupujete ich v bežných obchodoch a supermarketoch? Prečítajte si, čo sa v skutočnosti skrýva pod zdanlivo lákavým obalom a ako výrobcovia spotrebiteľov zavádzajú.


Možno tušíte a možno viete, že s mäsovými výrobkami a mäsom vo všeobecnosti to v rámci predaja nie je také jednoduché. Nakoľko má veľmi krátku trvanlivosť, výrobcovia do neho pridávajú rôzne chemikálie, ktoré umelo predlžujú jeho „čerstvosť“. To pre mnohých nie je žiadna novinka. Stále viac ľudí si pri nákupe kontroluje zloženia produktov, ktoré vkladá do košíka, no vedzte, že na tieto údaje sa rozhodne nedá stopercentne spoľahnúť.

 

Zdroj: Pixabay

 

Pravda je taká, že hoci výrobcovia majú povinnosť na obaloch uvádzať informáciu napríklad o použití dusitanov, nemusia už konkretizovať ich množstvo. Dokonca sa potvrdilo, že aj vo výrobkoch, ktoré deklarovali, že dusitany neobsahujú, sa táto nebezpečná látka našla.

 

Prišla na to gymnazistka Dominika Pánska, ktorá sa rok venovala rozborom jednotlivých mäsových výrobkov. Zamerala sa konkrétne na dusitan sodný (E250), pomocou ktorého sa konzervuje veľká väčšina masových výrobkov. Ide pritom o naozaj nebezpečnú chemickú látku ovplyvňujúcu tráviacu, obehovú aj dýchaciu sústavu. Na ľudský organizmus má mimoriadne negatívny vplyv. Ak sa takéto mäso tepelne upraví, vznikajú tzv. nit­ro­za­míny a tie sú silnými karcinogénmi podporujúcimi vznik rakoviny hrubého čreva.

 

Zdroj: Pixabay

 

Čo však Dominiku i spolupracujúcich pedagógov šokovalo najviac bola skutočnosť, ktorú odhalili v He­ma­to­lo­gic­kom ústave v Mar­tine. Tu sa venovali pozorovaniu vplyvov dusitanu sodného na krvinky. Získali dôkaz, že táto chemikália zabíja červené aj biele krvinky, a to skutočne masívne. Pre lepšiu predstavu, ak by ste skonzumovali kilogram mäsa obsahujúceho dusitan sodný, prišli by ste až o 40 percent červených krviniek a 20 percent bielych krviniek.

 

Ak nám skutočne záleží na vlastnom zdraví, zrejme by sme sa mali vrátiť k jednoduchosti a konzumovať produkty, ktoré prešli len naozaj minimálnou, ideálne žiadnou, úpravou a mäso nakupovať od miestnych farmárov a na trhoch.



reklama


Zdroj: netky IK, tvnoviny.sk

Foto:  Pixabay



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
ZOBRAZIŤ VIAC
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok