Alarmujúca štatistika: Fajčenie si ročne vyžiada šesť miliónov mŕtvych!

NETKY.SK • 11 Júl 2013, 12:53 • 2 min
Alarmujúca štatistika: Fajčenie si ročne vyžiada šesť miliónov mŕtvych!

PANAMA - Napriek rozsiahlym informačným kampaniam zomiera podľa Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) v dôsledku fajčenia ročne stále takmer šesť miliónov ľudí.

slovakia

left justify in out

Fajčenie je tiež naďalej na prvom mieste príčin smrti, ktorým je možné zabrániť, uviedla WHO na konferencii v Paname. Pokiaľ bude súčasný trend pokračovať, počíta WHO na rok 2030 už s ôsmimi miliónmi obetí tohto zlozvyku za rok. S odstupom najviac obetí je v krajinách s nízkymi alebo strednými priemernými príjmami.

„Keď sa nespojíme a nezakážeme reklamu na tabak, bude stále agresívnejší tabakový priemysel naďalej navádzať na fajčenie mladistvých a mladých dospelých," uviedla generálna tajomníčka WHO Margaret Chanová. Podľa jej slov každá krajina nesie zodpovednosť za to, aby svojich obyvateľov pred následkami konzumácie tabaku ochránila. Podľa odhadov zomrelo v 20. storočí na fajčenie na celom svete okolo sto miliónov ľudí. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies