Alan Suchánek sa vzdáva ocenenia Biela vrana

NETKY.SK • 13 Jún 2016, 14:11 • 2 min
Alan Suchánek sa vzdáva ocenenia Biela vrana

BRATISLAVA - Poslanec Alan Suchánek (OĽaNO-NOVA) vráti ocenenie Biela vrana.

slovakia

left justify in out

Urobil tak po tom, čo členovia Rady Bielej vrany odstúpili zo svojich funkcií práve pre jej udelenie Suchánekovi. Ten sa ich rozhodol nasledovať.

 

Ocenenie podľa svojich slov Suchánek vracia s poďakovaním. Dôvodom má byť, aby si slušní ľudia nemuseli ubližovať. Členov Rady si váži a bude vážiť aj naďalej, poukázal. Suchánek priznal, že bol súčasťou chybného rozhodnutia v tendri, osobnú vinu však odmieta.

 

"Ja som bol, aj som, na to ocenenie, ktoré som vtedy dostal, veľmi hrdý...Ja som šťastný, že aj keď krátku dobu, bol som nositeľom tohto ocenenia a veľmi som si to vážil, ale práve preto, že aj tieto organizácie a týchto ľudí si vážim a na základe toho, čo urobili oni, ich nasledujem a robím to isté," skonštatoval Suchánek.

 

Podľa svojich slov počas prvého tendra nemal o ňom dostatočné znalosti a nemal možnosť ho ovplyvniť. V čase, keď sa dozvedel, že jeden z parametrov ponúkaného prístroja Siemensom nebol jednoznačný, nemohol už nič urobiť. Svoju vinu zhodnotiť nevie.

 

"Ja to nedokážem zhodnotiť ako, že by som bol vinný, že sa tam nejaká chyba stala. Že som bol súčasťou tej chyby to priznávam, a preto sa toho vzdávam," vysvetlil.

 

Rada Bielej vrany dnes oznámila, že Suchánekovi neodoberie ocenenie Biela vrana, ktoré dostal za to, že upozornil na prípad nákupu predraženého CT prístroja piešťanskou nemocnicou. Členovia Rady však odstúpili zo svojich funkcií.

 

Reagovali tak na to, že pri rozhodovaní o udelení ocenenia nepreverili informácie o prvom tendri, v ktorom mal Suchánek údajne zvýhodňovať firmu Siemens. Ak by tak urobili, rozhodnutie by Suchánekovi neudelili, priznali.

 

Biela vrana je ocenením spoločensky prínosného a odvážneho občianskeho činu, udeľuje sa od roku 2008.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies