Alaba rekordérom v ankete Futbalista roka

NETKY.SK • 21 December 2016, 08:59 • 2 min
Alaba rekordérom v ankete Futbalista roka

VIEDEŇ - Zatiaľ čo na Slovensku je bilančná futbalová anketa záležitosťou dvoch hráčov, ktorí sa striedajú na vrchole, v susednom Rakúsku iba jedného. David Alaba sa po šiesty raz v rade stal hlavným laureátom ankety Futbalista roka, ktorú organizuje APA.

slovakia

left justify in out

Oporu defenzívy Bayernu Mníchov poslali na vrchol tréneri rakúskych bundesligových klubov. Druhý skončil obranca Christian Fuchs (Leicester City) a tretí útočník Marcel Sabitzer (RB Lipsko). Víťazstvo 24-ročného defenzívneho hráča Bayernu Mníchov tentoraz nebolo jednoznačné. Alaba získal 22 bodov a Fuchsa zdolal len o 3 body. Alaba je so 6 triumfami historickým lídrom ankety. Na druhom mieste z pohľadu histórie figuruje 4-násobný víťaz Ivica Vastič. 

 

"Je to pre mňa veľká česť a ďalšia výnimočná chvíľa v kariére," uviedol David Alaba. "Dlhodobé konštatné výkony v elitnom európskom tíme, akým je Bayern Mníchov, z neho stále robia skvelého hráča," povedal Ivica Vastič na adresu hlavného laureáta. 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies