Al-Kájda vyzýva na koniec zrážok s povstalcami

NETKY.SK • 7 Január 2014, 17:53 • 2 min
Al-Kájda vyzýva na koniec zrážok s povstalcami

BEJRÚT - Šéf sýrskeho frontu an-Núsra napojeného na al-Kájdu v utorok vyzval na ukončenie zrážok medzi povstaleckými skupinami a džihádistickým Islamským štátom v Iraku a Levante.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Iniciatíva zahŕňa "prímerie" ako aj zriadenie nezávislej islamskej komisie, ktorá má slúžiť ako vyjednávač. Abú Muhammad al-Džaulání audionahrávku zverejnil v utorok na Twitteri. "Táto nešťastná situácia nás donútila začať iniciatívu na vyriešenie problému" uviedol al-Džaulání a vyzval všetkých bojovníkov, aby "za prioritu považovali boj proti režimu".

V uplynulých dňoch vypukli rozsiahle boje, v ktorých stoja proti sebe umiernené sily a Islamský štát v Iraku a Levante. Front an-Nusra, spojenec al-Kájdy v Sýrii, sa pridal k bojom proti Islamskému štátu, al-Džaulání však povedal, že zrážky odvádzajú pozornosť od kľúčovej vojny proti prezidentovi Baššárovi al-Asadovi. Džihádistický líder uviedol, že jedným z dôvodov je chovanie Islamského štátu, vyzval však na rýchle ukončenie rozkolu medzi opozičnými bojovníkmi. Počas štyroch dní bojov zomrelo podľa Sýrskej organizácie pre monitorovanie ľudských práv najmenej 274 ľudí, z toho 127 umiernených bojovníkov, 99 extrémistov a 46 civilistov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies