Al-Kájda vyzýva na boj proti armáde

NETKY.SK • 31 August 2013, 18:16 • 2 min
Al-Kájda vyzýva na boj proti armáde

KÁHIRA - Líder irackej odnože al-Kájdy vyzval Egypťanov, aby bojovali proti svojej armáde a vysmial Moslimské bratstvo za to, že sa snaží získať moc prostredníctvom demokracie.

slovakia

left justify in out

Oficiálny hovorca Islamského irackého štátu a Levantu Abú Muhammad al-Adnaní v audiospráve zverejnenej v sobotu na internete hovorí, že na egyptskú armádu treba útočiť, pretože sa snaží "zabrániť božej vláde". V 32-minútovej nahrávke al-Adnaní tiež uvádza, že bratstvo je "sekulárna strana v islamskom prevleku, uctievajúca moc a parlamenty a ich džihád je za demokraciu a nie za Boha". Záznam nemohol byť nezávisle overený, objavil sa však na stránke, ktorú používajú militanti. Egyptská armáda zvrhla islamistického prezidenta Muhammada Mursího, ktorý pochádza z Moslimského bratstva, v prevrate 3. júla. Odvtedy si nepokoje v krajine vyžiadali stovky obetí, naposledy šiestich v piatok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies