Al-Káida spolu s inými vzbúrencami dobyla strategickú dedinu

NETKY.SK • 2 Apríl 2016, 14:07 • 2 min
Al-Káida spolu s inými vzbúrencami dobyla strategickú dedinu

BEJRÚT - Po týždňoch náletov vládnych vzdušných síl dobyla sýrska odnož al-Káidy v súčinnosti s ďalšími povstalcami - džihádistickými i umiernenejšími - od vládnych vojsk strategickú lokalitu ležiacu južne od mesta Aleppo.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry AP to tvrdia aktivisti z ľudskoprávnej organizácie Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR), sídliacej v Británii.

 

V regióne panuje už približne mesiac prímerie, to sa však nevzťahuje ani na extrémistickú skupinu Islamský štát, ani na Front an-Nusra, napojený na al-Káidu.

 

Ten sa už dobytím dediny Tall al-Ajs pochválil aj v sociálnych médiách. Zverejnil tam videozáznamy z dnešného rána, ukazujúce mínomety a tanky víťazne páliace na údajné vládne pozície. Bojové strety v tejto oblasti potvrdila i oficiálna sýrska tlačová agentúra SANA.

 

Tall al-Ajs je strategicky situovaný nad rušnou diaľnicou spájajúcou Aleppo so sýrskym hlavným mestom Damaskom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona