Al-Káida sa vyhráža policajtom. Vyjadril sa aj prezident Policajného zboru

NETKY.SK • 24 Apríl 2021, 11:04 • 2 min
Al-Káida sa vyhráža policajtom. Vyjadril sa aj prezident Policajného zboru

Teroristická skupina Al-Káida totiž ' "krajinám západu" pohrozila, že má v pláne usmrtiť príslušníkov polície. Naše úrady už zareagovali a túto hrozbu vnímajú.

slovakia

left justify in out

"Protiteroristická centrála NAKA P PZ získala dnes o 15:30 informáciu prijatú od vojenského spravodajstva Ministerstva obrany SR, týkajúcu sa výzvy teroristickej skupiny Al-Káida na usmrtenie príslušníkov polície v krajinách tzv. Západu," píše sa v dokumente z nášho prezídia. S informáciou prišiel portál Topky.sk.

 

K situácii sa vyjadril aj prezident PZ Peter Kovařík. „Pravdou je, že bezpečnostné zložky SR zachytili takúto informáciu. Môžeme však všetkých ubezpečiť, že zatiaľ nemáme informácie, že by mala súvis so Slovenskou republikou. Napriek tomu sme prijali opatrenia, ktoré z taktických dôvodov nebudeme zverejňovať. Únik policajných správ do mediálneho priestoru, hoci neutajovaných, považujem za nezodpovedné správanie sa, a nariadim kontrolu, aby som zistil, kto sa takto zahráva s citlivými informáciami, ktoré momentálne teraz vyvolávajú zbytočnú paniku," uvádza v tlačovej správe.

 

POLICAJNÝ PREZIDENT K VYHRÁŽKAM TERORISTOV Stanovisko prezidenta PZ k výzve Al-Káida: "Pravdou je, že bezpečnostné...

Uverejnil používateľ Polícia Slovenskej republiky Sobota 24. apríla 2021

 

Súvisiaci článol: Zabitie policajtky začala prokuratúra vyšetrovať ako teroristický čin

 

Napriek tomu polícia opatrenia, ktoré z taktických dôvodov nebude zverejňovať. Únik policajných správ do mediálneho priestoru, hoci neutajovaných, považuje polícia za nezodpovedné správanie sa, a nariadia kontrolu, aby som zistili kto sa takto zahráva s citlivými informáciami, ktoré momentalne teraz vyvolávajú zbytočnú paniku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona