Al-Káida sa prihlásila k štvrtkovým vražedným útokom v irackých mestách

NETKY.SK • 24 Február 2012, 08:10 • 2 min
Al-Káida sa prihlásila k štvrtkovým vražedným útokom v irackých mestách

Al-Káida sa prihlásila k štvrtkovým vražedným útokom v irackých mestách - Svet Iracká odnož teroristickej siete al-Káidy sa prihlásila k zodpovednosti za vlnu bombových a iných útokov, ktoré vo štvrtok zabili v Bagdade aj inde v krajine desiatky ľudí. Isl

slovakia

left justify in out

img

Iracká odnož teroristickej siete al-Káidy sa prihlásila k zodpovednosti za vlnu bombových a iných útokov, ktoré vo štvrtok zabili v Bagdade aj inde v krajine desiatky ľudí.
      Islamistický štát Iraku oznámil, že útoky smeroval na bezpečnostné sily a vládnych predstaviteľov "ako odvetu za eliminačnú kampaň a mučenie, ktorým čelia sunnitskí muži a ženy vo väzeniach v Bagdade a ďalších mestách".
      Pri celodennej sérii útokov v 12 mestách Iraku prišlo o život 55 ľudí a 225 ďalších utrpelo zranenia. Al-Káida sa prihlásila k zodpovednosti na militantných webových stránkach vo štvrtok neskoro večer.
      V uplynulých dvoch mesiacoch, po odchode amerických vojakov z Iraku, vystupňovali al-Káida a ďalší sunnitskí militanti útoky na šiitov, čo vyvoláva obavy z nového nárastu sektárskeho násilia.

Zdroj: TASR/Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona