Al-Káida islamského Maghribu hrozí ďalšími útokmi vo Francúzsku

NETKY.SK • 13 Január 2015, 14:43 • 2 min
Al-Káida islamského Maghribu hrozí ďalšími útokmi vo Francúzsku

TUNIS - Teroristická skupina al-Káida islamského Maghribu (AQMI) sa pochvalne vyjadrila o minulotýždňových teroristických útokoch v Paríži a pohrozila ďalším krviprelievaním vo Francúzsku.

slovakia

left justify in out

Vo vyhlásení zverejnenom dnes na internete džihádisti pripomenuli, že po zverejnení karikatúr alebo filmu urážajúceho proroka Mohameda nasledovali útoky na západné inštitúcie.
     

"Od útoku na dánske veľvyslanectvo v Pakistane cez útok na americké veľvyslanectvo v Líbyi sa teraz karavána zastavila v Paríži," citovala agentúra DPA z vyhlásenia AQMI.
     

Francúzsko podľa džihádistov zaplatí za okupáciu moslimských území v Mali a strednej Afrike a za bombardovanie moslimov v Iraku a Sýrii. A kým francúzske médiá budú útočiť na proroka Mohameda a ďalšie sväté veci moslimov, budú nasledovať ďalšie, ešte bolestivejšie útoky, varovala al-Káida islamského Maghribu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona