VIDEO Al-Káida uniesla amerického novinára: Hrozí popravou!

NETKY.SK • 4 December 2014, 14:33 • 2 min
VIDEO Al-Káida uniesla amerického novinára: Hrozí popravou!

SANÁ - Odnož teroristickej siete al-Kájda v Jemene pohrozila, že zabije uneseného amerického novinára. Americkej vláde dala tri dni na splnenie nešpecifikovaných požiadaviek, ktoré Washington "dobre pozná".

slovakia

left justify in out

V opačnom prípade čaká rukojemníka "nezvratný osud", uviedol ich hovorca vo videu zverejnenom vo štvrtok na internete. Hovorca zároveň odsúdil americké akcie na Arabskom polostrove.

 

Tridsaťtriročného amerického fotoreportéra Luka Somersa narodeného v Británii uniesli militanti v septembri 2013 v hlavnom meste Saná, kde pracoval pre anglickojazyčný týždenník Yemen Times. Špeciálne sily americkej armáda sa podľa denníka Washington Post uplynulý týždeň pokúsili o jeho oslobodenie. V odľahlej provincii Hadramaut zachránili skupinu ôsmich rukojemníkov, Somers, ktorého spolu so štyrmi ďalšími presunuli predtým na iné miesto, však medzi nimi nebol. 

 

Na konci videa sa sám vyjadruje, že hľadá pomoc, ktorá ho zo situácie dostane. "Som si istý, že môj život je v ohrození," uvádza. Čo teroristi od Washingtonu žiadajú, nepovedali. Odnož al-Kájdy na Arabskom polostrove sa považuje za jednu z najnebezpečnejších.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona