Al Hilal protestuje proti rozhodcom vo finále Ligy majstrov

NETKY.SK • 4 November 2014, 09:58 • 2 min
Al Hilal protestuje proti rozhodcom vo finále Ligy majstrov

RIJÁD - Funkcionári saudskoarabského klub Al Hilal po sklamaní vo finále ázijskej futbalovej Ligy majstrov s klubom Western Sydney Wanderers žiadajú o prešetrenie verdiktov rozhodcov oboch duelov o trofej.

slovakia

left justify in out

Ich výkony označujú za "čierne miesta v histórii ázijského futbalu." Wanderers, ktorých založili v roku 2012, sú prvým austrálskym víťazom Ligy majstrov. Po domácej výhre 1:0 remizovali Sydneyčania v odvete v Rijáde 0:0.

 

Výbor riaditeľov Al Hilalu vyzval v utorok predstaviteľov Ázijskej futbalovej konfederácie a najmä jej prezidenta šejka Salmana Bina Ibrahima Al Khalifu, aby začal vyšetrovanie výkonov iránskeho arbitra Alirezu Faghaniho a jeho japonského kolegu Juičiho Nišimuru. Zároveň by mal šéf AFC prešetriť, prečo boli nominovaní na zápasy práve títo rozhodcovia. 

 

Vo vyhlásení sa píše o viacerých pochybeniach mužov v čiernom, ktorí údajne prehliadli šesť vážnych porušení pravidiel v šestnástkach, po ktorých mali nasledovať pokutové kopy. "Šejk Salman by mal zobrať zodpovednosť do svojich rúl a zastaviť tieto pochybenia pre budúcnosť. Teraz poškvrnili povesť AFC a vyvolali otázniky o integrite a regulárnosti súťaže," píše sa v stanovisku Al Hilalu. 

 

Vedenie saudskoarabského klubu zároveň pripomenulo výkony rozhodcu Nišimuru na svetovom šampionáte v Brazílii a najmä jeho kontroverzne nariadený pokutový kop v zápase domácich proti Chorvátom. "Je zvláštne, že odvetu viedol arbiter, ktorý urobil na majstrovstvách sveta veľké chyby, ktoré mali znamenať koniec jeho rozhodcovskej kariéry," uvádza sa v stanovisku. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona