Al Gore a Pharrell oznámili koncerty Live Earth, zamerané na otázku zmeny klímy

NETKY.SK • 21 Január 2015, 14:15 • 2 min
Al Gore a Pharrell oznámili koncerty Live Earth, zamerané na otázku zmeny klímy

DAVOS - Koncertné podujatia nazvané Live Earth, ktorých cieľom bude žiadať opatrenia v otázke klimatickej zmeny, sa uskutočnia 18. júna na siedmich kontinentoch sveta vrátane Antarktídy. Oznámili to dnes bývalý americký viceprezident Al Gore a hudobník Pharrell Williams.

slovakia

left justify in out

Sedem koncertov sa bude konať v mestách po celom svete, okrem iných v Paríži a New Yorku, a pôjde o najväčšie podujatie svojho druhu, aké bolo kedy usporiadané, uviedol Gore podľa agentúry Reuters.

 

"Zámerom je, aby miliarda hlasov vyslovila jedno posolstvo: žiadala okamžité klimatické činy," povedal na Svetovom ekonomickom fóre v Davose Al Gore, ktorý spolu s Medzivládnym panelom pre zmenu klímy (IPCC) získal v roku 2007 Nobelovu cenu mieru za boj proti globálnemu otepľovaniu.

 

Vlády krajín sveta sa v decembri v Lime dohodli na základných prvkoch novej celosvetovej dohody o boji proti klimatickým zmenám v čase varovaní, že na obmedzenie nárastu teplôt budú potrebné oveľa dôraznejšie opatrenia. Väčšinu z ťažkých rozhodnutí však odložili na rozhovory, ktoré sa budú v decembri tohto roka konať v Paríži.

 

Gore uviedol, že na naliehavú potrebu konať poukázali minulý týždeň zverejnené štúdie dvoch amerických vládnych inštitúcií, ktoré ukázali, že rok 2014 bol najteplejším na Zemi v histórii meraní za posledných 135 rokov, pričom vyššie teploty prispeli k sérii ničivých extrémov počasia.

 

Zo štúdií tiež vyplýva, že desať najteplejších rokov od začiatku vedenia záznamov zažil svet od roku 1997.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona