Akvapark v Lipanoch postaví firma Machjan Slovakia s poľským investorom

NETKY.SK • 6 Máj 2016, 08:54 • 2 min
Akvapark v Lipanoch postaví firma Machjan Slovakia s poľským investorom

LIPANY – Lipianski mestskí poslanci vo štvrtok (5.5.) podvečer na neverejnom rokovaní zastupiteľstva vyhodnotili obchodno-verejnú súťaž o investora, ktorý postaví akvapark v termálnom parku v Lipanoch v okrese Sabinov.

slovakia

left justify in out

Ako pre TASR uviedol primátor mesta Vladimír Jánošík, do súťaže sa prihlásil iba jeden uchádzač, ktorý splnil požadované podmienky. Poslanci akceptovali jeho ponuku. Ide o poľského investora s firmou Machjan Slovakia zaregistrovanou na Slovensku.

 

"S poslancami sme sa dohodli, že k podpisu zmluvy by malo dôjsť 27. mája. Práce sa budú realizovať v dvoch etapách". Investor za 60 mesiacov preinvestuje 8,5 milióna eur. Prvá etapa bude finančne náročnejšia, lebo sú v nej zahrnuté inžinierske siete od termálneho vrtu do areálu budúceho akvaparku. V prvej etape vybuduje letné bazény. V druhej kryté kúpalisko s celoročnou prevádzkou.

 

Mesto už malo jedného investora, ktorý neplnil dohodnuté termíny a radnica odstúpila od zmluvy s ním. Mimosúdnou cestou sa dohodli na vzájomnom vyrovnaní. Projekt má vypracovanú urbanistickú a technologickú štúdiu, návrh na posudzovanie vplyvov na životné prostredie (EIA), taktiež inžiniersko-geologický prieskum a pamiatkovo-archeologický výskum.

 

Nový investor odkúpi od mesta pôvodnú dokumentáciu. V projektoch chystá dosť podstatné zmeny. Poslancom prezentoval svoju novú štúdiu, v ktorej nechal zachované niektoré objekty z pôvodného návrhu. Samospráva podmienila predaj pozemkov až po kolaudácii kúpaliska s celoročnou prevádzkou. Ak by sa projekt podarilo zrealizovať, Lipany by chceli svoj potenciál rozvíjať do budúcnosti v oblasti cestovného ruchu, uviedol Jánošík.

 

Mesto Lipany vlastní 15 hektárov pozemkov v blízkosti termálneho zdroja s teplotou 90 stupňov Celzia. Od vrtu treba postaviť prístupovú cestu k budúcim bazénom v dĺžke 300 metrov. Pôvodný investor tu urobil iba terénne úpravy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona