Akumulátorové zariadenia – praktickí pomocníci pre dom aj záhradu

NETKY.SK • 26 September 2019, 12:00 • 2 min
Akumulátorové zariadenia – praktickí pomocníci pre dom aj záhradu

Základným predpokladom pre rozmach akumulátorových zariadení je zabezpečenie spoľahlivého a efektívneho zdroja. Ten výrobcovia našli v lítium-iónových batériách. V porovnaní s ich predchodcami – nikel-kadmiovými batériami, dokážu dosiahnuť vyššie napätie článkov a vďaka vyššej hustote tiež akumulovať väčšie zaťaženie pri batérii rovnakej veľkosti. K výhodám patrí tiež nižšia škodlivosť voči životnému prostrediu a pomalšie, resp. minimálne samovybíjanie.

slovakia

left justify in out

Vďaka spomenutým výhodám, ktoré nové druhy batérií prinášajú, zažívajú akumulátorové zariadenia skutočný boom. A ani zďaleka nehovoríme len o domácich či záhradných náradiach. Veď kto by bol pred 15 rokmi povedal, že takmer každá automobilka bude sériovo vyrábať elektromobily...?

 

V tomto článku sa dozviete:

 

- Prečo sa oplatí investovať do kúpy mobilného vysokotlakového čističa na batériu
- Ako zabezpečiť, aby sme do domu nenosili špinu z prechádzky či z jazdy na bicykli
- Pár tipov na akumulátorové záhradné náradie

 

Vysokotlakové čističe, ktoré nepotrebujú kábel

 

Tak, ako pri všetkých akumulátorových zariadeniach, hlavnou výhodou mobilných vysokotlakových čističov je ich flexibilita. Nepotrebujete elektrický kábel. K akumulátorovému tlakovému čističu jednoducho len pripojíte rýchlospojkou hadicu a môžete pracovať. V porovnaní so zariadeniami s elektrickým káblom, čas vašej práce ovplyvňuje kapacita batérií. Sú preto vhodné na príležitostné čistenie záhradného nábytku, terasy, bicyklov, záhradného náradia, chodníkov pri dome, detskej šmykľavky a podobne. Orientačný čas práce pri plnom nabití uvádzajú výrobcovia pri každom produkte. Ten závisí jednak od kapacity batérie a jednak od výkonu zariadenia.

 

Vďaka mobilným čističom necháte blato vonku

 

Niektorí výrobcovia však zašli ešte ďalej a ponúkajú mobilné čističe, ktoré nepotrebujú ani vodovodnú prípojku. Disponujú vlastnou nádobou na vodu. Zároveň však treba povedať, že ak sa bavíme o hobby zariadeniach, čistenie takýmito čističmi je vhodné skôr pre rýchle umytie menších povrchov, keďže nádoby majú obmedzenú kapacitu.

 

Ideálne sa tak hodia napríklad na očistenie obuvi po turistike, na umytie labiek našich štvornohých miláčikov, na odstránenie blata z bicyklov po jazde v horskom teréne či špiny z pracovných nástrojov po práci v záhrade. Ocenia ich preto nie len majitelia domov, ale aj bytov. Špina ostane pred dverami auta či pred vstupom do domu. Mobilný vysokotlakový čistič vyberajte jednak podľa výkonu a jednak podľa povrchov, na ktoré je určený. Napríklad na umytie vášho psíka potrebujete použiť zariadenie s nízkym tlakom na jemné povrchy.

 

Jedna batéria, mnoho akumulátorových zariadení pre prácu v exteriéri

 

Ak ste už na internete či v kamennej predajni akumulátorové prístroje pozerali, možno ste si všimli, že niektoré nemajú v štandardnom balení batériu a nabíjačku. Tie je možné dokupovať zvlášť. Má to dve hlavné príčiny. Tou prvou je, že výrobcovia nechávajú na zákazníkovi, aby si kúpil batériu s napätím a kapacitou, akú potrebuje. Niekomu stačí batéria 18V a 2,6 Ah, iný preferuje dvojnásobné hodnoty, či už pre väčší výkon alebo dlhšiu výdrž batérie.

 

Druhým dôvodom môže byť, že ak už jedno zariadenie s batériou máte, môžete kúpiť druhé, ktoré bude kompatibilné s tou istou batériou ako má prvé zariadenie. Čiže prakticky ďalšiu batériu nepotrebujete. A to je jedna z najväčších výhod, ktoré akumulátorové zariadenia ponúkajú. Preto, ak sa rozhodnete investovať do náradia na batérie, myslite do budúcnosti a vyberte výrobcu podľa toho, či vo svojom portfóliu má produkty, ktoré plánujete časom kúpiť a či sú kompatibilné s jedným druhom batérie.

 

Okrem vyššie spomínaných mobilných čističov, pre prácu v exteriéri vášho domu sa vám môžu hodiť aj ďalšie akumulátorové zariadenia, napríklad:

- robotická kosačka
- píla
- fukár lístia
- krovinorez
- vŕtačka
- uťahovačka

 

Aku náradie čoraz dostupnejšie

 

Ak ste hľadali odpoveď na otázku, či sa akumulátorové zariadenia vyplatia, veríme, že ste odpoveď získali. Vývoj batérií zažíva v súčasnosti skutočný boom a vďaka tomu svoj podiel na trhu zväčšujú aj akumulátorové zariadenia. Zvýšením konkurencie v radoch výrobcov je ponuka na trhu skutočne bohatá, vďaka čomu sa aku náradie stáva čoraz dostupnejším. Pre hobby prácu v záhrade sú ideálnym praktickým pomocníkom. Bez hluku, bez káblov, bez špeciálnej údržby.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ella marketing
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies