Aktualizácia: Petra Vlhová sa umiestnila na 14 mieste. Víťazkou je Sara Hectorová

NETKY.SK • 7 Február 2022, 06:07 • 2 min
Aktualizácia: Petra Vlhová sa umiestnila na 14 mieste. Víťazkou je Sara Hectorová

PEKING – Slovenská lyžiarka Petra Vlhová figurovala v priebehu 1. kola pondelňajšieho obrovského slalomu na ZOH v Pekingu na trinástom mieste. Za vedúcou Švédkou Sarou Hectorovou zaostávala o 1,78 sekundy. Na druhej a tretej pozícii boli Rakúšanka Katharina Truppeová (+0,30) a Talianka Federica Brignoneová (+0,42). Preteky nedokončili obhajkyňa titulu Mikaela Shiffrinová z USA ani talianska spolufavoritka Marta Bassinová. S číslom 57 sa na štart chystala ďalšia slovenská reprezentantka Rebeka Jančová.

slovakia

left justify in out

Aktualizácia 9:10 (7.2.2022)

 

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová obsadila 14. priečku v pondelňajšom obrovskom slalome na ZOH v Pekingu. Za víťaznou Švédkou Sarou Hectorovou zaostala o 2,46 sekundy. Druhá skončila Talianka Federica Brignoneová (+0,28) a tretia bola Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová (+0,72). Už v prvom kole nedokončila preteky obhajkyňa titulu Mikaela Shiffrinová z USA. Ďalšia slovenská reprezentantka Rebeka Jančová figurovala po úvodnej jazde na 48. priečke s 9-sekundovým mankom.

 

Aktualizácia 8:16 (7.2.2022)

 

Petra Vlhová si aktuálne zapísala 5. miesto v druhom kole.

 

Pôvodna správa

 

Dvadsaťšesťročná Vlhová otvorila úvodnú súťaž alpských lyžiarok na ZOH 2022 so štartovým číslom 1. Na zjazdovku „Ľadová rieka“ v horskom stredisku Jen-čching sa od prvých bránok vrhla so svojou typickou agresivitou, no na rytmicky postavenej trati mala menšie problémy na dvoch miestach. Musela korigovať smer a hoci opticky jej to až tak neuškodilo, časy niektorých súperiek ukázali, že do výsledkovej listiny prvého kola sa chyby premietli pomerne výrazne. Rovnako rýchla bola Rakúšanka Katharina Liensbergerová. „Nebola to úplne ideálna jazda, trošku som chybila a nemala som ani dobrý pocit. Zatiaľ je to takto, všetko je otvorené, uvidíme v druhom kole (7.30 SEČ). Tesne pred poslednou pasážou do strminy som urobila chybu a stratila som rýchlosť. Ani od štartu to však nebolo ideálne. V druhom kole to je buď-alebo, tu sa berú len medaily, pôjdem naplno a uvidíme, ako to dopadne,“ povedala Vlhová pre RTVS. Zažíva svoju tretiu olympijskú účasť, v obrovskom slalome skončila v Soči 2014 na 24. pozícii a pred štyrmi rokmi v Pjongčangu bola trinásta.

 

img

 

Omnoho lepšie možnosti trate využila Brignoneová, ale ani jej čistá jazda nestačila na Hectorovú. Výsledky v tejto sezóne Svetového pohára z nej robili najväčšiu adeptku na zlato, zvíťazila už v troch súťažiach a vedie aj hodnotenie disciplíny. Tieto predpoklady začala napĺňať aj na vrcholnom podujatí, keď dravou a zároveň bezchybnou jazdou odstavila väčšinu konkurencie. Ako-tak sa k nej priblížili iba Truppeová a Brignoneová, okrem nich mala menšie než sekundové manko už len Slovinka Meta Hrovatová na priebežnej štvrtej priečke. Veľkým rozčarovaním sa preteky skončili pre obhajkyňu zlata Shiffrinovú, ktorá už v najvrchnejšom úseku nezahranila, šmykla sa po boku a nezmestila sa do nasledujúcej bránky. Bassinová spadla ešte skôr.

 

Možno vás zaujme: Sme rodina nepodporí predĺženie núdzového stavu. Očakáva výhodné riešenia na pomoc pri zvýšených cenách energií




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies