AKTUALIZOVANÉ Matovičovi mandát odobrať nemôžu, on sa už stihol ospravedlnil za svoju neúčasť na rokovaniach

NETKY.SK • 9 Máj 2017, 15:00 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ Matovičovi mandát odobrať nemôžu, on sa už stihol ospravedlnil za svoju neúčasť na rokovaniach

BRATISLAVA - Igor Matovič, oznámil, že sa už nebude zúčastňovať na parlamentných schôdzí po vyhrážkach smrťou, už sa ospravedlnil za svoju neúčasť. Mandátu sa však vzdať nemieni. Čo to pre neho znamená?

slovakia

left justify in out

Matovič dnes požiadal o ospravedlnenie z neúčasti na nasledujúcich schôdzach Národnej rady Slovenskej republiky, ktoré odôvodnil, tým že predseda parlamentu Andrej Danko sa rozhodol kryť porušovanie ústavných práv ľudí, ktorí sa s dôverou obracajú na svojho poslanca. Nariadenie, ktoré tvrdošijne obhajuje, aby sa bez vedomia poslanca čítal list jemu adresovaný a v prípade, ak obsahuje hanlivý výraz, aby bol list bez vedomia poslanca skartovaný, je nielen v rozpore s Ústavou SR, ale aj so zdravým rozumom.

 

Aj napriek tomu, že sa poslanec nebude zúčastňovať na schôdzach parlamentu, nemôže dostať výpoveď ani byť pozbavený mandátu, ktorý mu udelili občania SR. Naďalej si bude užívať poslanecké výhody. 

 

Rozhodnutie poslanca Matoviča nezúčastňovať sa na rokovaniach parlamentu je podľa predsedu Mandátového a imunitného výboru NR SR Richarda Rašiho (Smer-SD) absolútnym zneužívaním mandátu. Pokiaľ Matovič naplní, to čo sľúbil vznikne bezprecedentná situácia. "Každému kto nechodí do práce, bude ukončený pracovný pomer. U poslancov to neplatí, ale aj tak poslanec poruší zákon," vyjadril sa Raši.

 

Predseda hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti Igor Matovič sa nebude zúčastňovať na zasadnutiach parlamentu, keďže sa odmieta podriaďovať predsedovi Národnej rady SR Andrejovi Dankovi, ktorého označil za psychopata.

 

Matovič podľa vlastných slov zažíva posledné dva roky štvanicu, ktorá vyvrcholila minulý týždeň, keď sa mu neznámy muž vyhrážal smrťou. Matovič tento incident takisto spája s predsedom parlamentu

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
redaktor 77

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona