AKTUALIZÁCIA: Pyrotechnici našli dnes ráno na stavenisku v Bratislave bombu

NETKY.SK • 20 Júl 2021, 10:05 • 2 min
AKTUALIZÁCIA: Pyrotechnici našli dnes ráno na stavenisku v Bratislave bombu

BRATISLAVA - V areáli staveniska na Chalupkovej ulici v Bratislave našli pyrotechnici dnes ráno leteckú bombu.

slovakia

left justify in out

Aktualizácia 20. júla 13:00

K situácii poskytla stanovisko aj spoločnosť Mint Investments, ktorá uskutočňuje výstavbu na mieste nálezu bomby. Spoločnosť uviedla, že leteckú bombu našli v rámci pyrotechnického prieskumu, ktorý uskutočňuje odborná firma, ktorá má na takýto prieskum potrebné povolenia, certifikácie a oprávnenia.

 

Ihneď po náleze bomby zaistila miesto a ohlásila skutočnosť polícii, ktorá odvtedy postupuje podľa vlastných krízových plánov. „Aktuálne prebieha zaistenie munície pyrotechnickým expertom a koordinácia s Políciou SR. Stavenisko bolo vyprázdnené a polícia SR z preventívnych dôvodov evakuuje aj okolie stavby," uviedla spoločnosť v stanovisku. Dodala, že pyrotechnik v súčasnosti zisťuje, či je možné bombu previezť alebo bude zneškodnená na mieste.

 

Aktualizácia 20. júla 11:14

Polícia na sociálnej sieti uviedla, že aktuálne sú v hlavnom meste úplne uzatvorené ulice Landererova, Mlynské nivy (od križovatky Karadžičova – Košická), Čulenova (úsek: Landererova ulica – Dostojevského rad), Chalupkova, Bottova a Košická ulica (úsek: Mlynské nivy – Landererova). Polícia apeluje na občanov, aby sa snažili uzavretým úsekom úplne vyhnúť. V prípade, ak sa ľudia na daných uliciach nachádzajú, je potrebné, aby sa riadili pokynmi polície.
 

Pôvodná správa

Hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff informoval, že pyrotechnik okamžite odporučil evakuáciu okolitých budov a autobusovej stanice Mlynské nivy.

 

 

Policajti v súčasnosti vykonávajú na mieste potrebné úkony. „V tejto súvislosti žiadame občanov, aby sa vyhli danému miestu nálezu, priľahlým uliciam a keď sa nachádzajú na mieste, aby sa riadili pokynmi polície. Bližšie informácie poskytneme, keď to situácia umožní," dodal Szeiff.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies