AKTUALIZÁCIA: Pri havárii vrtúlníka sa medzi zosnulými našiel aj nepálsky minister cestovného ruchu

NETKY.SK • 27 Február 2019, 14:19 • 2 min
AKTUALIZÁCIA: Pri havárii vrtúlníka sa medzi zosnulými našiel aj nepálsky minister cestovného ruchu

KÁTHMANDU - V nepálskych horách havaroval v stredu vrtuľník, pričom prišlo o život všetkých sedem ľudí na palube, medzi nimi aj minister cestovného ruchu. Informovalo o tom ministerstvo vnútra po tom, čo sa záchranárom podarilo dostať na miesto nešťastia.

slovakia

left justify in out

Na palube vrtuľníka letiaceho v zlom počasí bolo šesť ľudí. Záchranári po ňom začali pátranie v hornatej oblasti približne 400 kilometrov od nepálskeho hlavného mesta Káthmandu. Pátranie však sťažovali nepriaznivé poveternostné podmienky.

 

img

 

Stroj sa zrútil za zlého počasia približne 400 kilometrov východne od nepálskej metropoly Káthmandu. V čase havárie snežilo aj pršalo. Medzi obeťami sú 49-ročný minister cestovného ruchu Rabindra Adhikárí a predstavitelia civilného letectva. Stroj patril leteckej spoločnosti Dynasty Air. Príčina nešťastia zatiaľ nie je známa.

 

Ide o najnovšiu leteckú nehodu v Nepále, ktorý je známy svojimi odľahlými a nebezpečnými pristávacími dráhami. Tie predstavujú problém aj pre skúsených pilotov.  Minulý rok v apríli zišlo malajzijské lietadlo so 139 osobami na palube pri nepodarenom štarte z dráhy, avšak všetci prežili. O mesiac neskôr stroj leteckej spoločnosti US-Bangla Airways havaroval neďaleko letiska, pričom zahynulo 51 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies