AKTUALIZÁCIA: Na súde bola predložená komunikácia, v ktorej vystupuje aj Marián K.

NETKY.SK • 24 Júl 2019, 11:49 • 2 min
AKTUALIZÁCIA: Na súde bola predložená komunikácia, v ktorej vystupuje aj Marián K.

PEZINOK - Prokurátor Ján Šanta predložil senátu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku údajnú komunikáciu medzi Marianom K. a jeho spoločníkom v spoločnosti Gamatex Štefanom A. Stalo sa tak počas pojednávania ohľadom tzv. televíznych zmeniek.

slovakia

left justify in out

Vzhľadom k tomu, že dôkaz ešte nebol vykonaný, prokurátor odmietol akýkoľvek styk s novinármi. Komunikácia by sa mala čítať pri svedeckej výpovedi obvineného Štefana A. Je však na rozhodnutí senátu, či takýto postup aj pripustí. Obhajca Pavla R. Marek Para na súde dôkaz namietal s tým, že postupné predkladanie nových dôkazov zasahuje do práva na obhajobu. Zároveň žiada, aby sa do médii nedostal nijaky´obsajh z prepisu komunikácie.

 

img

 

Štefan A. mal byť v kauze Gamatex spolupáchateľom Mariana K. a Pavla R. pri falšovaní zmeniek. Súd v súvislosti s ním ešte zabezpečuje potrebné dôkazy v prípravnom konaní. Na dnešnom pojednávaní tak bude mať postavenie svedka. Ďalším dôvodom je aj väzobné stíhanie Mariana K. Tomu beží väzobná lehota, vzhľadom na ktorú musí prokuratúra postupovať rýchlejšie ako pri Štefanovi A., u ktorého väzobné dôvody v doterajšom priebehu celého procesu zistené neboli.

 

img

 

Niekdajšia členka Rady pre rozhlasové a televízne vysielanie Anna Hausknotzová vypovedala pred senátom Špecializovaného trestného súdu v Pezinku, že Marian K. získal od Siloša Pohanku pohľadávku násilným spôsobom. "Ľahko sa vám podpisuje, keď máte pištoľ pri hlave," uviedla Hausknotzová údajné slová Pohanku.

 

img

 

Pohanku mala Hausknotzová stretnúť na premiére filmu o jeho otcovi. Na nej sa ho mala spýtať, či naozaj predal Gamatexu pohľadávku za korunu. Pohankova firma ESPE štúdio predala Gamatexu pohľadávku voči Markíze, a na jej základe sa uskutočnilo násilné obsadenie zn=amej televíznej stanice v roku 1998, ktoré sa podľa Pavla R. malo vyrovnať aj so spornými zmenkami.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies