AKTUALIZÁCIA: Hromadný odchod z SaS! Stranu opúšťajú desiatky členov

NETKY.SK • 9 Október 2019, 08:55 • 2 min
AKTUALIZÁCIA: Hromadný odchod z SaS! Stranu opúšťajú desiatky členov

BRATISLAVA – Stranu SaS opúšťajú ďalší členovia Demokratického jadra SaS. Zo strany vystupuje podpredseda Ľubomír Galko, poslanci Jozef Rajtár, Miroslav Ivan, Vladimír Sloboda, Renáta Kaščáková, Radoslav Pavelka i člen strany Pavol Kubiš. Informujú o tom na sociálnej sieti s tým, že odchádzajúcich je približne 30 a zrejme pribudnú ďalší.

slovakia

left justify in out

 

"Strana SaS sa totiž zmenila. Stratila morálny kompas. Nedokázali sme tomu zabrániť, pretože ešte neprecitol dostatočný počet členov. Je nám to veľmi ľúto," argumentujú predstavitelia Demokratického jadra SaS dôvody odchodu. Pociťujem sklamanie z toho, kam sa strana, ktorú som pred desiatimi rokmi spoluzakladal, dostala. Šiel som do politiky bojovať proti korupcii a pomôcť zlepšiť život ľuďom na Slovensku. Dnes na tieto ušľachtilé ciele nevidím v SaS pre mňa priestor," píše Galko. Či bude pokračovať v politike, sa rozhodne v blízkej budúcnosti, otvorené sú však podľa neho všetky možnosti.

 

 

Zo strany odchádza aj poslankyňa NR SR a podpredsedníčka strany Jana Kiššová. Zároveň z postu predsedníčky poslaneckého klubu SaS odstúpila aj poslankyňa Natália Blahová, ktorú zo strany vylúčili na nedávnom kongrese.

 

 

 

Predstavitelia Demokratického jadra SaS odišli zo strany po viacerých nezhodách a po tom, ako nominačný kongres rozhodol, že nebudú súčasťou kandidačnej listiny do budúcoročných parlamentných volieb. Kongres schválil návrh kandidátky predsedu strany Richarda Sulíka. Ľudia okolo Galka na nej nie sú. Kongres zároveň rozhodol o vylúčení Blahovej z SaS, pre údajné poškodzovanie dobrého mena strany.

 

Nominačný kongres zvolal Sulík na základe žiadosti štvrtiny členov. Strana sa zišla na mimoriadnom kongrese aj začiatkom septembra, vtedy si členovia SaS predčasne volili predsedu a volebného lídra na ďalšie štyri roky. Zvolanie vtedajšieho kongresu a jeho výsledky odmietli niektorí predstavitelia strany, ktorí následne založili platformu Demokratické jadro SaS.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona