Aktivity sopky Etna opakovane narušili leteckú dopravu

NETKY.SK • 5 December 2015, 14:22 • 2 min
Aktivity sopky Etna opakovane narušili leteckú dopravu

RÍM - Popolový dážď, ktorý súvisí s pretrvávajúcimi aktivitami sopky Etna na talianskom stredomorskom ostrove Sicília, si dnes vynútil dočasné uzavretie letiska v Cataniii na tamojšom východnom pobreží. Informovali o tom talianske elektronické médiá.

slovakia

left justify in out

Ako je známe, Etna už pred dvoma dňami vychrlila do ovzdušia veľký oblak popola, ktorý si vyžiadal prerušenie prevádzky blízkeho letiska v Reggio Calabria. V okolí mesta Messina na severovýchodnom výbežku Sicílie padal vtedy popolový dážď.

 

V piatok bola opakovane prerušená prevádzka letiska v Catanii, až tento vzdušný prístav napokon dočasne uzavreli, informoval prevádzkovateľ. Dôvodom bola prítomnosť vulkanického popola na pristávacej dráhe.

Etna je s nadmorskou výškou 3350 metrov najvyššou aktívnou sopkou Európy. Jej posledný väčší výbuch zaznamenali v roku 1992.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona