Aktivity na podporu Róberta Bezáka neutíchajú

NETKY.SK • 7 Jún 2013, 11:16 • 2 min
Aktivity na podporu Róberta Bezáka neutíchajú

TRNAVA – Bohoslužbu za zdravie a Božiu pomoc pre arcibiskupa Róberta Bezáka dnes na 18.00 hodinu avizuje farnosť Božieho Milosrdenstva v Trnave na Prednádraží.

slovakia

left justify in out

Nadviaže na spomienku na odvolaného arcibiskupa zo štvrtka 6. júna, dňa 4. výročia jeho biskupskej vysviacky pred trnavskou katedrálou. Zúčastnilo sa jej asi tristo ľudí, organizátori pozvali ako hlavného vystupujúceho Antona Srholca a prišli aj rodičia emeritného arcibiskupa Bezáka.

Srholec vo svojom vystúpení zdôraznil, ako TASR informovala za organizátorov Marianna Diovčošová, že veriaci musí mať odvahu žiť nielen slovami, ale aj skutkami a dokázať znášať dôsledky svojho konania. Má byť pripravený pomáhať tým, ktorí to potrebujú. Akcentoval pojmy pravda, láska a dobro v živote človeka a vyjadril nádej, že Bezák bude rehabilitovaný. Omša sa Bezáka sa konala vo štvrtok 6. júna aj v Dóme sv. Mikuláša, jej záver poznamenal veľký potlesk ako vyjadrenie spolupatričnosti účastníkov s odvolaným arcibiskupom a standing ovations.

Róberta Bezáka menoval za arcibiskupa Trnavskej arcidiecézy pápež Benedikt XVI. v apríli 2009, 6. júna ho v katedrále vysvätil kardinál Jozef Tomko. Spolusvätiteľmi boli apoštolský nuncius na Slovensku Mario Giordana a metropolita, bratislavský arcibiskup Stanislav Zvolenský. Z funkcie ho pápež odvolal k 2. júlu 2012 z doposiaľ verejnosti neupresnených dôvodov. Proti odvolaniu Bezáka sa zdvihla vlna nevôle, uskutočnilo sa viacero protestných akcií, televíznych a iných diskusií a aj podpisová akcia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies