Aktivita výrobného sektora USA v septembri vzrástla

NETKY.SK • 4 Október 2011, 17:40 • 2 min
Aktivita výrobného sektora USA v septembri vzrástla

Aktivita výrobného sektora USA v septembri vzrástla - Svet Aktivita výrobného sektora v USA zaznamenala v septembri rast, aj keď tempo rastu je stále slabé. Inštitút manažmentu zásob (ISM) dnes informoval, že index pre výrobný sektor vzrástol v septembri

slovakia

left justify in out

Aktivita výrobného sektora v USA zaznamenala v septembri rast, aj keď tempo rastu je stále slabé. Inštitút manažmentu zásob (ISM) dnes informoval, že index pre výrobný sektor vzrástol v septembri z augustových 50,6 na 51,6 bodu. Viacerí ekonómovia pritom odhadovali oslabenie indexu na 50,5 bodu. Hranica 50 bodov oddeľuje rast odvetvia od poklesu.
Ekonomické údaje z USA vylepšili aj americké automobilky General Motors a Chrysler, ktoré oznámili rast predaja za mesiac september. Celkovo by sa podľa ekonómov mala americká ekonomika vyhnúť pádu do recesie, no jej výkon bude naďalej veľmi slabý a ani očakávané zlepšenie rastu v 2. polroku oproti prvým šiestim mesiacom (rast dosiahol medziročne len 0,9 %) nepomôže znížiť nezamestnanosť na úrovni 9,1 %.
"Správy sú mierne optimistické," povedal Paul Ashworth, hlavný ekonóm spoločnosti Capital Economics. "No aj v prípade, že sa USA podarí uniknúť recesii, hospodársky rast ostane naďalej dosť nevýrazný," dodal.

Zdroj: TASR/Reuters, AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies